Nećete vjerovati, ali i ove stvari mogu biti krivci za višak kilograma

Foto: Instagram 

OVO možda niste znali do sada.
 
1. Ponašanje osobe s kojom živite
 
Ako osoba s kojom živite nema naviku jesti zdravo, vježbati, odlaziti spavati na vrijeme i slično, velika je vjerojatnost da ćete i vi činiti isto. Umjesto toga, nametnite se kao uzor te promijenite svoje, ali i navike ostalih ukućana.
 
2. Sretna veza
 
Ovo je dokazalo i jedno znanstveno istraživanje, koje tvrdi kako parovi u sretnim vezama najčešće nisu toliko zainteresirani za privlačenje suprotnog spola pa se često malo zapuste, u smislu da ne jedu zdravo i ne vode aktivan život. Nemojte biti dio crne statistike te promijenite životne navike - tako ćete biti još sretniji.
 
3. Pasivno pušenje
 
Pasivno pušenje potiče stanične promjene u organizmu, koje dovode do debljanja pa kad god možete izbjeći biti u toj ulozi - učinite to.
 
4. Nedostatak vitamina D
 
Brojna istraživanja pokazala su povezanost između nedostatka vitamina D te nakupljanja dodatnih kilograma pa vodite računa i o tome, ako želite održati vitku liniju.
 
5. Previše korištenja interneta
 
Prema istraživanju objavljenom u "The Journal of Pediatrics", što više vremena provodite online, to su vam veće šanse za nakupljanje viška kilograma. Osim što tako samo sjedite i pregledavate tuđe živote, što također nije dobro za vaše zdravlje i samopouzdanje, ostajete dugo budni i gubite vrijeme, koje ste mogli iskoristiti za šetnju, trčanje, teretanu ili nešto četvrto. Nastojte surfanje internetom svesti na minimum u slobodno vrijeme.

Pročitajte više