Nositeljica tri Guinnessova rekorda u CrossFitu otkrila što je drži motiviranom

OTKAD je nastao 2000. godine, CrossFit je doživio eksplozivan rast, a po nekim istraživanjima danas postoji više od 13 tisuća teretana specijaliziranih isključivo za njega. U tih dvadesetak godina pokrenuto je i nekoliko natjecanja poput CrossFit Igara i CrossFit Opena, a ovaj fitness režim također je proizveo svoj udio zvijezda, poput pobjednika natjecanja „Najjači čovjek na zemlji“ Mata Frasera i Richa Froninga Juniora.

Još jedna sportašica koja se ubraja u najelitnije vježbače spomenutog režima je Michelle Kinney, višestruka natjecateljica na CrossFit Igrama i nositeljica tri Guinnessova svjetska rekorda u ovom sportu. Njezini rekordi uključuju najviše težine podignute Atlas kuglom u minuti (539,32 kg) i u tri minute (1396,61 kg) te najviše marinaca sa zgibovima u minuti (19).

Kinney, koja ima 36 godina, snimila je prošle godine kratak film u suradnji s Guinnessom u kojem je objasnila strategiju koju je imala pri postavljanju svojih rekorda. Isto tako je objasnila i koju je motivaciju imala da se uopće počne baviti natjecateljskim dizanjem utega.

"Prijateljica mi je rekla da se u gradu otvorila CrossFit teretana pa sam je posjetila i svidjelo mi se to što sam vidjela. Atmosfera je bila odlična, treneri su bili super i jako mi se sviđalo to koliko sam se morala truditi da bih dostigla ostale u formi", rekla je za ESPN Kinney.

Nakon što je gledateljima ponudila nekoliko osnovnih savjeta i uvid u to kakvu je kondiciju morala imati da bi bila sposobna postaviti navedene rekorde, Kinney je objasnila otkud izvlači motivaciju za daljnji trening i nove fitness ciljeve.

"Važno je da si stalno postavljate nove izazove i ciljeve da ne biste posustali. Izazovi su ono što me ujutro budi i daje mi energiju za život", zaključila je.

Pročitajte više