Osam najučinkovitijih vježbi za brži gubitak kilograma

123RF

AKO ste odlučili početi vježbati nekoliko puta tjedno kako biste tijelo doveli u formu i izgubili višak kilograma, vjerojatno vam je cilj postići maksimalne rezultate u što kraćem vremenskom roku. 

Stručnjaci za vježbanje su se pozabavili upravo tom temom i otkrili uz koje ćete vježbe, ako ih pravilno izvodite, imati savršeno tijelo za kojim žudite, piše prevention.com.

1. Kardio vježbe

Američki fakultet sportske medicine objavio je da se kratkim kardio vježbama znatno može ubrzati metabolizam. Sve što trebate je ubaciti kraća razdoblja intenzivnih napora u svoje redovite šetnje, trčanje, plivanje, biciklizam… Takvi napori ubrzat će vaš metabolizam tijekom treninga, a nekoliko je sati potrebno da se ponovno uspori. 

Ako hodate pola sata dnevno, pokušajte nakon svakih pet minuta trčati 30 sekundi. Kada dođete u formu, možete povećati duljinu intervala trčanja na minutu i smanjiti trajanje hodanja na četiri minute. 

2. Vježbe snage

Što su veći mišići, to će tražiti više hrane. Zato su stručnjaci s Američkog fakulteta sportske medicine izdvojili sedam bitnih vježbi kojima ciljano radite na svim glavnim mišićnim skupinama u tijelu. Izvođenjem ovih vježbi dva do tri puta tjedno po pola sata, vaši mišići će biti sposobni sagorijevati kalorije prije nego što ih tijelo pretvori u salo.

3. Sklekovi

Kada se pravilno izvode, sklekovi djeluju na prsa, ramena i ruke, pa čak i trbušne mišiće. 

4. Trbušnjaci

Trbušnjaci, kako i ime kaže, imaju vrlo učinkovit utjecaj na mišiće trbuha.

5. Vježbe bicepsa

Rad na bicepsima ojačat će vaše ruke i svakodnevne zadatke ćete lakše obavljati.

6. Čučnjevi

Ovo je vježba donjeg dijela tijela kojom oblikujete bedra i stražnjicu.

7. Iskoraci

Ovom vježbom radite na mišićima nogu.

8. Objeručno veslanje

Za ovu vježbu potrebne su vam bučice, a njome definirate leđa i ramena.

Pročitajte više