Ova alkoholna pića biste trebali izbjegavati ako želite smršavjeti

Foto: 123RF

PONEKAD hrana nije najveća prepreka pri mršavljenju, već ono što pijemo. Ljudi pomno paze na kalorije koje unos hranom, ali katkad zaborave na druge stvari koje konzumiraju u danu.

Kava, ledeni čajevi, energetska pića i alkohol sadrže kalorije koje se brzo mogu nakupiti. To uzrokuje debljanje i pojavljivanje mrskog sala na mnogim mjestima na tijelu, a posebno na trbuhu.

Mnoga alkoholna pića uopće nemaju naznačene nutritivne vrijednosti pa ni ne znate točno što unosite u organizam. Imajte na umu da alkohol, osim kalorija, sadrži i šećer, a to je kombinacija za neželjenje kilograme.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih alkohol uzrokuje debljanje je što ga tijelo sporije procesira, a sve dodatne kalorije koje pritom unosite se pohranjuju u masno tkivo.

Drugi razlog je što alkohol sadrži više kalorija nego što mislite. U pivu se nalazi oko 150 kalorija, dok je u pićima poput martinija 210. Ako to pomnožite s tri, shvatit ćete da ste unijeli kalorija koliko sadrži jedan obilniji obrok.

Ako vam je cilj smršavjeti, a povremeno si ipak želite priuštiti alkohol, neka to bude vodka ili čaša crnog vina. Slatka pića, pivo i kokteli sadrže puno više kalorija i stvaraju nadutost.

Pročitajte više