Plus-size model tvrdi da su je zbog debljine omalovažavali kad je nosila hit-haljinu

PLUS-size model Tess Holliday je dovela u pitanje popularnost haljine s printom jagode. Sporna haljina, dizajn Lirika Matoshija, nedavno je postala popularna na TikToku, a prije nekoliko mjeseci Tess su kritizirali jer ju je nosila.

Kako kaže, zahvaljujući toj haljini se u siječnju našla na listi najgore odjevenih žena, a "sada, kada je nosi hrpa mršavih ljudi", ista haljina je odjednom pravi "must have".

"Ukratko, naše društvo mrzi debele ljude, pogotovo kada pobjeđujemo", zaključila je.

Kako je napisala u poruci koju je poslala Insideru, noseći spornu haljinu tijekom dodjele nagrada Grammy osjećala se "tako lijepo i poput princeze". Čak su i obožavatelji pohvaliti njezin stajling, ali sve se promijenilo nekoliko tjedana nakon toga, kada se našla na listi najgore odjevenih žena.

"Mene uglavnom nije briga što drugi kažu o meni, pogotovo kad je riječ o onome što nosim pa sam sve to samo nastojala ignorirati. To mi je počelo smetati tek nedavno, kada je haljina postala viralna. Znala sam da puno ljudi, koji su prije samo sedam mjeseci govorili da izgledam grozno, sada hvale haljinu", objasnila je.

Ipak, mnogi su na društvenim mrežama istaknuli kako ne mogu pronaći liste prema kojima je ona proglašena najgore odjevenom te da su portali uglavnom hvalili njezin stajling.

"Svi ste namjerno ignorirali važan dio moje objave: društvo tretira debele ljude kao da su nevidljivi", odgovorila im je.

 

Pročitajte više