Poznata manekenka progovorila o životnim navikama kojima duguje vitku liniju

Foto: Instagram

ROSIE Huntington-Whiteley je u intervjuu za The Sunday Times prošlog vikenda otkrila da sve svoje obroke jede u vremenskom intervalu od 8 do 10 sati. Ovakav način prehrane poznat je pod nazivom povremeni post, a sve je popularniji kod raznih zvijezda zbog odličnog efekta koji ima na liniju.

“Ovakav način prehrane mojem tijelu daje mogućnost da kvalitetno probavi sve”, rekla je Rosie u intervjuu. 

Dan počinje kavom sa zobenim mlijekom i matchom (prah nastao od zelenog čaja) u 8 sati. Oko 9 sati je u teretani ili na treningu joge ili pilatesa sa svojim instruktorima.

Sve obroke u danu pokušava završiti do 18 sati da bi omogućila tijelu dovoljno vremena da se odmori i probavi hranu. Naravno, ako završi na nekoj kasnoj večeri ili događanju, samo pomakne taj vremenski interval unaprijed.

Ono što Rosie smatra odličnim kod ovakvog načina prehrane je činjenica da nema restrikcije u smislu vrsta hrane koju unosi i lagano je za održavanje s obzirom na česta putovanja na koja ona ide.

Uz ovakvu prehranu, pokušava popiti barem tri litre vode dnevno, a prema vlastitim riječima, otkad je uvela tu praksu, osjetila je ogromne pozitivne pomake na koži. Jede skoro sve, jedino u zadnjih godinu dana izbjegava crveno meso jer ima osjećaj da joj jako teško pada na želudac i da ju umara. Umjesto da ima tri glavna obroka u danu, Rosie kombinira više manjih obroka, među kojima posebno mjesto imaju i povrtni sokovi koje sama radi.

"Moja strategija je jesti malo i jednostavno kada sam kod kuće da bih mogla uživati kada sam vani", podijelila je svoju filozofiju poznata manekenka i dodala da to ne znači da će pojesti punu zdjelu tjestenine večer prije snimanja, ali da je sama sebi obećala da nikada neće biti onaj tip djevojke koji tužno sjedi sa salatom u restoranu i prebacuje povrće s jedne strane tanjura na drugu.

Što se tiče opuštanja, uvijek pokušava naći vremena za dobru knjigu. Najviše je zanimaju knjige spiritualnog sadržaja, a mnogo toga pročitanog pokušava uključiti i u svoj život. Svakodnevno meditira i vježba jednostavne tehnike pažljivosti koje joj omogućuju da lakše prođe kroz stresne situacije.

Ono što smatra jednom od stvari koja joj pomaže i pri stresu i pri održavanju linije je otvorenost prema novim stvarima i iskustvima pa je nedavno završila tečaj za podvodno ronjenje i sad jedva čeka priliku za istraživanje podvodnog svijeta.

Pročitajte više