Provjereni načini kako da u 2018. napokon imate čvrsto i zategnuto tijelo

Foto: 123RF

OVE godine napokon imajte tijelo kakvo oduvijek želite.

1. Trenirajte snagu 3 puta tjedno po minimalno 20-30 minuta.

2. Ne zaboravite ni na kardio vježbe koje vam također pomažu u tome da se riješite masnog tkiva od kojeg se vaši mišići ne vide.

3. Igrajte se svojim mišićima tijekom vježbanja. Izvodite vježbe polako, sporije, sporo, zadržite. Ovo funkcionira s vježbama vlastitom težinom.

4. Nemojte vježbati samo problematične dijelove tijela, kao što su trbuh i stražnjica. Vaše tijelo mora biti balansirano te snažno na svim dijelovima kako biste izbjegli ozljede i neravnomjernost.

5.  Multitasking možda nije najučinkovitiji u poslovnom svijetu, ali je odličan u fitnessu. Povežite nekoliko vježbi zajedno te uživajte u još bržem postizanju ciljeva.

6. Vježbajte i kada ne vježbate. Umjesto dizala, krenite po stepenicama. Dok perete zube, napravite nekoliko čučnjeva. Hodajte do posla, barem dio puta, ili krenite biciklom na odredište i slično.

7. Nemojte vježbati samo utezima. Isprobajte i ostale rekvizite koji vam se nude - trake, razne lopte, girje itd. Začudit ćete se koliko stvari možete s njima i ne, one nisu toliko lake kao što mislite.

8. Napravite još tih dodatnih pet minuta treninga te potrošite još više kalorija.

9. Neka vam nestabilnost postane saveznik u postizanju fitness ciljeva. Vježbajte na jednoj nozi, na bosu lopti i slično. Drugim riječima, otežajte si vježbe za još bolje rezultate.

Pročitajte više