Reality zvijezda ponovno kreće na keto dijetu i otkriva što namjerava jesti

Foto: Instagram

KOURTNEY Kardashian oduvijek je bila fit, a nikad nije skrivala da je to rezultat brige o prehrani i redovite tjelovježbe. No, sada se odlučila vratiti jednoj od trenutno najpopularniji dijeta na svijetu.

“Prije par godina mi je liječnik savjetovao ketogenu dijetu zbog mentalnog detoksa. Pretragama je uočio da imam visoku razinu žive u organizmu, a najbržim načinom da tijelo riješim otrova smatrao je keto dijetu. Svako jutro mi je provjeravao razinu šećera u krvi i razinu ketona”, pojasnila je reality zvijezda.

Smatra da taj oblik prehrane ima odličan učinak na njeno tijelo i izvana i iznutra.

“Nikad nisam izgledala bolje nego prije dvije i pol godine, kada sam bila na keto dijeti dva mjeseca. Prema mom iskustvu, to je najbolji način suzbijanja želje za slatkim, sagorijevanja masti i mršavljenja”, napisala je na svojoj stranici Poosh.

Zbog toga je odlučila ponovno izazvati samu sebe.

“Ovog puta mi je u planu jesti puno povrća i proteina. Namjeravam minimalizirati unos ugljikohidrata i potpuno izbaciti žitarice, grah i mahunarke. Fokusirat ću se na svježe povrće i proteine. Jest ću tri obroka u danu bez užina, ako bude moguće”, dodala je pa podijelila jelovnik kojeg se namjerava pridržavati.

Doručak: smoothie od avokada i stevije, kokosovog ulja i algi.

Ručak: salata s puretinom, zelenim povrćem i bjelanjcima.

Večera: piletina ili losos s cvjetačom ili brokulom.

Užina: zeleni čaj ili orašasti plodovi.

Kourtney je uzbuđena zbog povratka ketogenoj dijeti, ali kaže da će se vrlo vjerojatno nakon par mjeseci vratiti svom uobičajenom životnom stilu.

“Sve je stvar ravnoteže”, poručila je.

Pročitajte više