Sagorite kalorije nakupljene tijekom blagdana uobičajenim božićnim aktivnostima

Foto: 123RF

PRIPREME za Božić mogu biti naporne, ali dobra vijest je da sagorijevaju kalorije. Sezona je hrane, pića i slavlja pa je gotovo nemoguće izbjeći koji kilogram viška. 

Ipak, kalorije vrlo jednostavno možete sagorjeti ako se posvetite uobičajenim blagdanskim aktivnostima.

Dekorirajte dom

Uređenje doma i okućnice može biti tjelovježba za cijelo tijelo. Iznošenje kutija u kojima se nalaze ukrasi iz podruma i postavljanje lampica je itekako učinkovito za sagorijevanje kalorija. Riješit ćete ih se i do 350 u satu.

Obavite blagdansku kupnju

Iako ovaj savjet možda nije dobar za vaš novčanik, svatko mora u blagdansku kupnju namirnica ili darova. Ne samo da će nošenje vrećica ubrzati vaš puls, već ćete guranjem kolica po trgovini u samo pola sata sagorjeti do sto kalorija.

Očistite dom

Čišćenje prije dolaska gostiju je obvezno. Mijenjanje posteljine i brisanje prašine će ubrzati rad srca. Pola sata usisavanja riješit će vas oko 80 kalorija, a 15 minuta pranja podova oko 70. To je količina kalorija koja se nalazi u čaši vina.

Odite na klizanje

Klizanje je zabavna i itekako korisna aktivnost. Samo pola sata ovog zabavnog sporta sagorijeva oko 165 kalorija, koliko sadrže četiri pečena krumpira.

Pripremite božićni ručak

Iako zvuči ludo, i boravak za kuhinjskim pultom sagorijeva kalorije. Samo stajanje sat vremena u kuhinji dok pripremate sastojke i ručak riješit će vas 70 kalorija. Jedenje je također aktivnost kojom sagorijevate oko 50 kalorija, a raspremanjem stola i pranjem posuđa nestat će još 40-ak kalorija u 15 minuta.

Ljubite se

Sagorijevanje kalorija ne mora uvijek biti naporno. Samo pola sata ljubljenja sagorijeva 30 kalorija.

Umotajte darove

Ako vam u trgovinama ponude umatanje darova, odbijte i napravite to sami. Sat vremena zamatanja poklona u ukrasni papir riješit će vas 120 kalorija, koliko se nalazi u čaši šampanjca. Isplati se, zar ne?

Nemojte budni čekati Djeda Božićnjaka

Sve ove pripreme itekako su naporne i ne zaboravite se odmoriti i naspavati jer se i tako možete riješiti još nekoliko kalorija.

Prosječna noć tijekom koje spavate osam sati rješava vas oko 350 kalorija. 

Pročitajte više