Savršen trik za sve ljubitelje kuhanih jaja

Foto: 123rf 

KAŽU da sa svježim jajima imamo najviše problema oko guljenja dosadne ljuske koja puca, lomi se i ne da se. Ako su jaja zaista svježa. A svježe je ono što želimo povezati kada su jaja u pitanju, zar ne? Problem je tim veći ako vam pola bjelanjka ostane na ljusci, a vi ste se još pritom odrekli i kruha pa se s pola jajeta na tanjuru pitate kako se sada propisno najesti? 

Da bi zauvijek riješili taj problem ima jedan savršen trik s kojim će guljenje kuhanih jaja odsad postati posao koji ćete odraditi u sekundi. Jednostavno, u vodu u kojoj se kuhaju jaja ubacite pola čajne žličice soda bikarbone i ljuska će doslovno skliznuti s njih. Pogotovo ako volite meko kuhano jaje s kojim ćete se bez ovog trika, a sa super svježim jajima, izmučiti do bola. 

A usput smo pronašli još jedan savršen trik za sve vas koji ste ujutro još malo pospani, a želite napraviti nešto od jaja, a da prethodno razdvojite žumanjke od bjelanjaka, ali ste se zeznuli i ubacili cijelo jaje. Trik je naravno moguće izvesti ako vam se žumanjak nije razlio.

 

 

Pročitajte više