Schwarzenegger tvrdi da je zbog jedne stvari zdraviji u 72. godini nego prije

SLAVNI Arnold Schwarzenegger iza sebe ima impresivnu i svestranu karijeru. S 15 godina počeo je dizati utege, a u ranim 20-im godinama već je bio profesionalni bodybuilder.

Uskoro se odlučio okušati i u glumi, gdje je ostavio zapažen trag, a mnogi ga danas prepoznaju upravo prema ulogama Conana barbarina i Terminatora. Ipak, ni to mu nije bilo dovoljno pa je ranih 1990-ih zaplivao političkim vodama, a 2003. godine je izabran za guvernera Kalifornije.

No čak ni u 72. godini on nema namjeru usporiti tempo pa se sada aktivno bori protiv klimatskih promjena, a jedan od načina na koji to radi je i promoviranjem smanjenja konzumacije mesa.

Naime, upravo Arnold, koji je u prošlosti pojeo nevjerojatne količine hrane životinjskog podrijetla kako bi u svoj organizam unio dovoljne količine proteina potrebnih za izgradnju mišića, sada nastoji prakticirati vegansku prehranu.

''Pokazali su nam mnoge reklame te nam prodali ideju da pravi muškarci jedu meso. Morate shvatiti da je to marketing. To nema veze s realnošću'', objasnio je Schwarzenegger u najavi filma "The Game Changers", u kojem sportaši i liječnici raspravljaju o tome kako prehrana bez mesa utječe na zdravlje i sportske mogućnosti

Kako je objasnio, s godinama je shvatio da proteine ne mora uzimati isključivo iz mesa. Danas, kada zna kako pravilno pripremiti povrće i kako ga kombinirati sa začinima, priznaje da ga voli čak i više nego meso.  Štoviše, tvrdi kako upravo prehrani baziranoj na voću i povrću može zahvaliti to što je danas zdraviji nego u bodybuilderskim danima.

Naime, s prelaskom na vegansku prehranu Arnoldu je kolesterol znatno opao. Zapravo, u dobi od 69 godina njegov kolesterol je bio niži nego ikad prije. Upravo zato, sada on potiče ostale da slijede njegov primjer - kako zbog svog zdravlja, tako i zbog dobrobiti okoliša.

Pročitajte više