Sedam zdravih navika za koje znaju sve fit djevojke

Foto: 123rf

TAJNA uspješnog fitness plana je da vam zdrave navike trebaju postati način života, a ne samo prolazna faza, tvrdi byrdie.co.uk. Donosimo vam sedam savjeta koji će vam pomoći da ostanete na pravom putu.

Jutarnje vježbanje

Vježba ujutro ima brojne pozitivne učinke na vaše tijelo i raspoloženje.  Jutarnja aktivacija mišića ubrzati će vaš metabolizam i izlučiti štetne tvari iz tijela.

Jedite pomalo, jedite zdravo, jedite zeleno


Važno je da vaša prehana sadrži prirodno voće, sirovo povrće i lagane proteine, savjetuje toneitup.com.

Pripazite s alkoholom

Svi se vole opustiti s prijateljima i popiti nekoliko pića, ali u svemu treba imati mjeru. Dobro je nakon jedne čaše vina, popiti cijelu čašu vode jer ćete tako smanjiti količinu alkohola koju ćete popiti, ali i smanjiti jutarnji mamurluk, savjetuje byrdie.co.uk.

Promijenite vježbe

Probajte nešto novo svakog dana. Na internetu možete pronaći bezbroj vježbi za sve mišićne skupine. Iznenadite svoje tijelo.

Pronađite uzore

Povežite se s ljudima na društvenim mrežama koji vole vježbati. Pronađite prijatelja koji će vam biti podrška. Ako ponekad izgubite motivaciju, dobro je imati nekoga tko će vam pomoći i biti vaša inspiracija.

Planirajte


Važno je u danu napraviti vremena samo za sebe. Isplanirajte vježbanje svakog dana u isto vrijeme, kada vam najviše odgovara. Zapišite u kalendar i smatrajte to važnim sastankom koji ne smijete propustiti.

Vježbajte u paru

Vježbanje je zabavnije kada niste sami. Pozovite prijatelja da vježba s vama ili se prodružite grupnom vježbanju. Tako ćete provoditi vrijeme zajedno, a i raditi nešto dobro za vaše tijelo. Tako možete spojiti ugodno s korisnim.

Pročitajte više