Šest razloga zašto svakodnevno jedenje istog doručka može biti dobro za vas

Foto: Pexels

"JEDNA jabuka na dan - doktor iz kuće van" je poslovica koju ste svi vjerojatno čuli već nebrojeno puta. No što je s porcijom jaja ili šalicom jogurta koji bi mogli biti dio vašeg svakodnevnog doručka? Iako ponavljanje doručka može zvučati dosadno, možda biste ipak trebali razmisliti o tome da svako jutro želudac napunite istim namirnicama.

Bright Side je izdvojio nekoliko dobrih stvari koje bi se mogle dogoditi ako odlučite svako jutro jesti isti doručak:

1. Imat ćete više slobodnog vremena

Koliko minuta (ili možda čak i sati) trošite na to da odlučite što ćete jesti za doručak? Iako se to može činiti dijelom vaše svakodnevne rutine, odlučivanje o nečemu takvom zapravo vam može oduzeti puno više vremena nego što očekujete.

Ako svakodnevno jedete isti doručak, imat ćete spreman plan za početak dana. To će vam postati rutina poput odijevanja poslovne uniforme. Nećete gubiti vrijeme pitajući se ili odlučujući, a uz to ćete ga vjerojatno moći pripremiti večer prije.

2. Dopuštate mozgu da razmišlja o važnijim stvarima

Jeste li se ikad zapitali zašto je Steve Jobs uvijek nosio crnu dolčevitu ili zašto se Mark Zuckerberg obično drži sive palete boja? To je zato što ih takve stvari čine produktivnijima. Ako ne morate razmišljati što ćete odjenuti ili što ćete pojesti za doručak, vaš će se um usredotočiti na važnije stvari i popis stvari koje treba obaviti tijekom dana.

3. Organizam ćete počastiti prvom dnevnom dozom hranjivih sastojaka

Naravno, to vrijedi ako svakog dana doručkujete zobene pahuljice, jednostavni omlet ili možda šalicu svježeg voća. Tako dajete svojem tijelu energiju. Ovi primjeri doručka prepunog hranjivih sastojaka izvrstan su način da započnete jutro i mogu vam pomoći u održavanju razine energije ​​tijekom dana.

4. Mogli biste izgubiti pokoji kilogram

Istraživanje je otkrilo da svakodnevno jedenje iste hrane zapravo može pomoći u gubitku kilograma. Kad svaki dan na tanjuru imate istu stvar, imate veću kontrolu nad onim što unosite u tijelo, pa izbjegavate skokove razine šećera i masti, što u konačnici može pomoći da smanjite unos kalorija, a na kraju i tjelesnu težinu.

5. Niži troškovi za hranu

Ako je vaš doručak zobena kaša, sve na što trebate potrošiti novac su zob, mlijeko i zdrave namirnice kojima ćete zasladiti svoj doručak. Svijest o tome što ćete doručkovati svakog dana u tjednu omogućuje vam da napravite precizniji popis namirnica, što je prema stručnjacima ključno za održavanje kućnog budžeta.

6. Trenirate usvajanje rutine

Usvajanje dobrih navika je ono što je potrebno da biste postali uspješni. Nešto tako jednostavno kao što je svakodnevno prakticiranje istog doručka može učiniti čuda u pripremi vašeg tijela i mozga za prilagodbu drugim dobrim navikama. Tako i glumica Jennifer Garner svakodnevno pije smoothie za doručak, a tu je naviku počela prakticirati još 2018. godine kada se priprema za ulogu u filmu Peppermint.

Pročitajte više