Mračna strana fitness blogerica s Instagrama

Foto: Instagram

SVE u životu ima svoju dobru i lošu stranu.
 
Nemojte nas krivo shvatiti, vježbanje je itekako zdravo, kako za vaš duh, tako i za vaše tijelo. 
 
U posljednje vrijeme, sudeći po društvenoj mreži Instagram, gotovo svi vježbaju, što je pohvalno, no javila se i ona mračnija strana pojave razno raznih fitness blogerica, čije slike savršenih tijela gledamo gotovo svakodnevno.
 
 
Takvu je jednu priču otkrila Samantha Lago, koja je neko vrijeme vježbala po uputama jedne od najpoznatijih fitness trenerica na svijetu, Kayle Itsines. Rezultatima je bila i više nego zadovoljna, a njezinu su transformaciju ubrzo uočili i ljudi oko nje, a onda se odjednom sve promijenilo.
 
 
Kako je sama priznala, počela se uspoređivati s drugima te bi paničarila kad god bi pojela nešto pogrešno. "Gledala bih sve te objave savršenih tijela na Instagramu te se pitala zašto moje tijelo nije takvo? Zašto ja nemam takve trbušne mišiće?" Ubrzo je otišla i korak dalje te se tjerala na povraćanje, kad god bi pojela nešto što nije smjela, samo kako bi ostala u dobroj formi.
 
 
Profesorica psihologije s jednog sveučilišta u Australiji otkrila je kako čak i kratko gledanje savršenih tijela žena s Instagrama, može imati itekako negativni učinak na naše samopouzdanje i percepciju koju imamo o vlastitom tijelu.
 
"Žene koje su gledale Instagram profile fitness trenerica, a ne Instagrame s fotografijama putovanja, pokazale su kako nisu zadovoljne svojim tijelom nakon gledanja tih profila", utvrdila je malim istraživanjem koje je provela te izrazila veliku zabrinutost, s obzirom na to da takve žene žive od slika svojih tijela pa su one svugdje.
 
 
Istovremeno, govore klijentima da se ne uspoređuju s drugima, što žene dovodi u veliki, začarani krug čistog paradoksa. Žene žele izgledati poput njih te im nije jasno kako im to ne polazi za rukom, jer očito nisu svjesne kako brojne trenerice treniraju i nekoliko puta dnevno te uzimaju razne suplemente.
 
Također, one se često slikaju samo ujutro, prije prvog obroka, dok su njihova tijela najljepša, a ne smijemo zanemariti ni čari sveprisutnog fotošopa.
 
Upravo zato, apeliramo i na vas, odredite plan i program vježbanja i zdrave prehrane koji vama odgovaraju, a ne nekoj fitness trenerici koju pratite i koju biste usput mogli i prestati slijediti kako bi vam savjest bila mirnija. Tek tada ćete vidjeti prave rezultate!
 

Pročitajte više