Trener pokazao tromjesečnu transformaciju: Skinuo je kilograme i izgradio mišiće

TEŠKO je zamisliti da vrhunski treneri poput Joea Wicksa izađu iz forme, ali pandemija koronavirusa i dolazak prinova u obitelj ostavili su trag i na njegovoj liniji. Wicks se zbog toga odlučio podvrgnuti ozbiljnom režimu, a rezultate je nakon tri mjeseca objavio na Instagramu. Uz nekoliko jednostavnih promjena, uspio je smanjiti udio tjelesne masnoće i izgraditi mišiće. 

"Kad sam prije tri mjeseca sletio u Los Angeles, postavio sam si dva glavna cilja. Prvi je bio više spavati jer kod kuće to ne činim dovoljno. Previše vremena provodim na telefonu radeći, gledam do kasno televiziju ili igram Call of Duty sa svojim prijateljima do ponoći", napisao je.

Drugi cilj bio mu je ojačati. 

"Dizati veće utege i progresivno jačati iz tjedna u tjedan dodavanjem kilograma ili povećavanjem ponavljanja", pojasnio je.

Jednostavno, fokusirao se na dvije stvari koje podupire znanost. Povećanje sna sa šest i pol sati na 10 sati po noći može poboljšati vaše atletske performanse, kaže Američka akademija za medicinu spavanja.

S druge strane, stavljajući veći naglasak na progresivno preopterećenje, Wicks je koristio jednu od najpriznatijih metoda u treningu snage i dizanju utega, kapitalizirajući povećanje učestalosti treninga, volumena i intenziteta tijekom vremena. U kombinaciji sa spavanjem, njegov pristup je morao donijeti rezultate. 

"San je temelj svega. Kada spavam, budim se s više energije i mogu jače trenirati. Također, donosim bolje izbore po pitanju hrane. Pravi izazov je zadržati ovu rutinu kad se vratim doma. Dat ću sve od sebe da u tome uspijem", zaključio je.

Pročitajte više