Trening od pet minuta

Foto: 123rf 

PET minuta dnevno - toliko vremena imamo apsolutno svi - i da smo fizičari, astronauti ili kućanice. Pet minuta dnevno potrošimo u nekoliko navrata svaki dan - dok čekamo da nam se internet ubrza, da nam zakuha kava, dok nam partner/partnerica ne oslobodi kupaonu... Dakle pet minuta dnevno imamo apsolutno svi! 

Pet minuta vremene doduše, ma čemu se god nadali, neće biti dovoljno da ostavi ozbiljniji trag na našem tijelu, masnim naslagama ili mišićima, ali samo pet minuta dnevno bit će dovoljno da se metabolizam pokrene, da učinimo dobro djelo našoj probavi, cirkulaciji, kondiciji i snazi, i zato odvojite pet minuta dnevno za malo kratkog, ali temeljnog vježbanja. 

Ovo je trening kojeg svakodnevno mogu odraditi i oni koji o fitnessu ne znaju baš puno jer toliko o ovim klasičnim vježbama znaju vjerojatno baš svi. 

Kada ulovite pet minuta vremena (tko ih lovi, taj ih i ulovi), napravite samo ovo: 

15 čučnjeva 

15 podizanja na prstima dok stojite (s opterećenjima u ruci ili bez) 

15 iskoraka (sa svakom nogom)

15 sklekova 

15 trbušnjaka (do pola) 

15 supermana 

Brzinski i gotovi ste - odradili ste svoj trening, započeli svoju novu rutinu, a ako se i dalje izvlačite na to da vam nakon vježbe treba tuš, budite kao Kardashianka, i ovaj pet minutni trening odradite dok čekate da vam naiđe topla voda. 

>>>Ovu rutinu Kardashianke valjalo bi ukrasti - evo zašto je dobro odraditi 100 čučnjeva prije tuširanja<<<

I znajte da pet minuta vježbe dnevno možda neće polučiti velike rezultate, ali je pet minuta svakako za pet minuta više nego da se izmotavate jeftinim izgovorima.

 

 

Pročitajte više