Tri večere koje imaju manje od 400 kalorija, a odobrili su ih dijetetičari

Foto: 123RF

TEŠKO je pronaći recept za niskokaloričan, a ukusan večernji obrok. Večera je za sve one koji paze na prehranu i nastoje se zdravo hraniti često jednolična. Nemojte očajavati jer postoje tri obroka koje je odobrila dijetetičarka Melissa Meier, a koja će nahraniti vaše tijelo prije spavanja.

Fritata

Osim što je zdrava, fritata se jednostavno priprema. Umiješajte osam jaja, 50 grama feta sira i puno povrća poput tikvice i bundeve. Ulijte smjesu u posudu za pečenje, dodajte prepolovljene cherry rajčice i zapecite. Servirajte uz salatu od zelenog povrća začinjenu maslinovim ulje i balzamičnim octom. 

Jaja sadrže proteine potrebne za izgradnju mišića, kao i mikronutrijente poput vitamina B12 koji je važan za funkcioniranje živčanog sustava i željeza za transport kisika. Povrće je prepuno vlakana za zdravlje crijeva i antioksidansa uz koja se organizam bori protiv bolesti. Sir će sve povezati i dati organizmu kalcij koji jača kosti.

Četvrtina ovako spremljene fritate sadrži oko 230 kalorija.

Riba i pečeni batat

Ispecite file ribe u pećnici na soku od limuna i mješavini začinskog bilja. Riba je bogata proteinima, a niskokalorična. 

Uz ribu servirajte pečeni batat i salatu od zelenog povrća uz dresing od meda, senfa i maslinovog ulja.

Porcija ovakve večere sadrži oko 390 kalorija.

Zdrava pizza

Pizza može biti zdrava ako se ne priprema na klasičnom tijestu. 

Na integralnoj tortilji rasporedite žlicu umaka od rajčice. Zatim stavite dodatke, ali zaboravite na slaninu ili salamu. Odaberite povrće poput gljiva, patlidžana i tikvica. Dodajte pečenu piletinu i malo sira te zapecite dok se sir ne rastopi. 

Porcija takve zdrave pizze sadrži oko 370 kalorija.

Pročitajte više