Tri vježbe snage za cijelo tijelo koje utječu na održavanje forme i mršavljenje

Foto: Shutterstock

VJEŽBE snage za cijelo tijelo pomažu s održavanjem mršavljenja i forme te utječu na regulaciju željene tjelesne težine. Ove tri jednostavne, ali funkcionalne vježbe, mogu raditi mnogi ljudi i dobra su opcija za trening jer ciljaju na više mišićnih skupina te povećavaju sagorijevanje kalorija. Također, utječu na povećanje mišićne mase i pomažu održati željenu težinu.

Čučnjevi (Squats)

Stanite s nogama u širini ramena i držite bučicu u svakoj ruci u visini ramena. Spustite tijelo u položaj čučnja, savijajući koljena i gurajući kukove prema natrag. Držite prsa podignuta i angažirajte jezgru. Nakon što ste se spustili u čučanj, vratite se u početni uspravni položaj. Ovu vježbu izvedite u 12 do 15 ponavljanja u tri serije.

Sklekovi (Pushups)

Započnite u položaju daske s rukama u širini ramena i tijelom u ravnoj liniji od glave do peta. Spustite prsa prema tlu savijanjem laktova, držeći ih uz tijelo. Gurnite kroz dlanove da se vratite u početni položaj. Izvedite osam do deset ponavljanja u tri serije, prenosi Eat This, Not That.

Veslanje u pretklonu (Bent-over Rows)

Držite bučicu u svakoj ruci i nagnite se prema naprijed u kukovima, držeći leđa ravna, a jezgru napetu. Povucite bučice prema prsnom košu, stišćući lopatice zajedno. Spustite bučice natrag dolje s kontrolom. Izvedite 10 do 12 ponavljanja u tri serije.

Pročitajte više