Veganka postala mesojed: "Morala sam spasiti vlastiti život"

Foto: Instagram

ALMA Jade Chanter od 13. godine života bila je veganka. Hranila se isključivo namirnicama biljnog porijekla jer su je šokirale videoporuke boraca za prava životinja. 

Sada je povrće zamijenila prehranom zbog koje konzumira i do dva kilograma mesa u danu. Svjesna je da je to drastična promjena, ali se na nju odlučila jer je, kako kaže, morala spasiti vlastiti život.

"Nedostajalo mi je vitamina i minerala. U vrlo kratkom roku sam izgubila deset kilograma. Liječnici su me odmah upozorili da će veganstvo utjecati na moje zdravlje, ali nisam slušala", ispričala je Chanter koja je bila uvjerena da će se izliječiti ako nastavi slijediti pravila veganske prehrane.

"Nakon godinu dana sam izgubila menstruaciju, a zubi su mi propadali zbog previše šećera iz voća i nedovoljno kalcija. Otišla sam zubaru kada mi se prednji zub doslovno razlomio na dva dijela. Pitao me pijem li gazirana pića za doručak jer je caklina bila potpuno oštećena“, prisjetila se.

Potom joj je dijagnosticirana Gravesova bolest, odnosno autoimuni poremećaj do kojeg dolazi kad štitna žlijezda izlučuje previše tiroidnih hormona. Tada je odlučila promijeniti način prehrane i početi jesti meso.

"Jela sam meso, ribu i povrće. Opće zdravstveno stanje mi se popravilo i osjećala sam se bolje iako se ponekad javljala bol u zglobovima ili nadutost“, kaže ova studentica.

U roku od godinu dana počela je jesti dva mesna obroka u danu. Osim crvenog mesa, konzumira i jetru, srce ili mozak, a jede i životinjsku mast i koštanu srž te tvrdi da se nikada više ne bi vratila na staro.

"Organsko meso može vam pružiti sve što trebate. Stvarno volim mozak zbog blagog okusa. Znam da to ljudima zvuči zastrašujuće i ekstremno, ali osjećam da tek sada živim uravnoteženo. Slažem se s veganima u nekim segmentima i ne kupujem u supermarketima, već samo od mesara ili lokalnih poljoprivrednika. Dugo godina sam se budila uz bol, a ovaj način prehrane možda mi je spasio život", zaključila je.

Pročitajte više