Vježbe u vodi kojima ćete dovesti tijelo u zavidnu formu

123RF

POSTIĆI savršeno zategnut trbuh velik je izazov. Plivanje je odlična aerobna vježba koja bi vam upravo u tome mogla pomoći. 

“Ako želite osnažiti cijelu jezgru mišića, morate ojačati i donji dio leđa”, objašnjava Sara Haley, zaljubljenica u plivanje i vježbanje u vodi te stručnjakinja za fitnes i prenatalne i postnatalne vježbe.

Haley je otkrila kojih šest vježbi u vodi preporučuje za toniranje trbuha.

Vježba uz pomoć daske za plivanje

Ispružite ruke ispred sebe držeći dasku za plivanje i počnite udarati nogama po površini vode. Kako plivate, uvlačite pupak prema kralježnici. Izvodite vježbu sve dok se ne umorite.

Štuka

Stanite u vodu do vrata i primaknite koljena prema prsima. Odgurnite se unazad istežući ravno obje noge, a stražnjicu pozicionirajte prema dnu bazena. Vaše tijelo trebalo bi formirati oblik slova V. Rukama se održavajte na površini radeći kružne pokrete unazad. Time vježbate i tricepse.
Zadržite ovu pozu nekoliko sekundi, odmorite se i ponovite deset puta.

Tik-tak vježba

Stanite u vodu do stražnjice. Noge razmaknite u širini ramena. Nagnite se na lijevu stranu dok vam ruka nije uronjena do lakta. Polagano se vraćajte u prvotni položaj stišćući pritom trbušne mišiće. Potom napravite isto s desne strane. Ponovite vježbu osam puta.

Škarice

Kada ste dovoljno duboko u vodi da ne možete dotaknuti dno, primite se za dasku za plivanje ili rub bazena, a noge opustite prema dnu. Počnite brzo pomicati ravno ispružene noge naprijed i nazad, odnosno radite "škarice" kako biste se održali na površini.

Delfin

Ruke ispružite i spojite šake. Zaplivajte gurajući prsa prema dolje, a zadržavajući bokove na površini, a zatim gurajte kukove ka dnu dok gornji dio tijela vraćate prema površini. Plivajte tako sve dok se ne umorite.

Plivanje s plutačom

Stavite plutaču između gležnjeva. To će vaše noge držati na površini vode. Počnite plivati kraul držeći noge skupljene što će izolirati gornji dio tijela. Vježbu možete izvoditi sve dok osjećate da možete.

Pročitajte više