Zaboravite na Novogodišnje odluke, ovo je jedina odluka koju morate donijeti već danas!

Foto: 123rf

ŽELITE li zaista učiniti nešto za svoje zdravlje i svoju liniju zašto čekati tu Novu godinu i tada donositi teške odluke. Jer to jesu teške odluke, posebno nakon blagdana kada se i najzagriženiji među nama oslade više nego što bi trebali - i ićem i pićem. No nekako je moderno (linija manjeg otpora) zareći se da ćemo od Nove godine sve drugačije. Odluka koja u velikoj većini slučajeva pada u vodu već početkom siječnja. 

Zato poslušajte naš savjet i odluku o promjenama u svojoj rutini prehrane i konačnom početku intenzivnije tjelovježbe donesite već danas i to zbog nekoliko jako dobrih razloga: 

1. 40 dana da zablistate na Silvestrovo 

40 dana neće biti dovoljno za kompletnu preobrazbu, ali će biti sasvim dovoljno da se u najsvečanijoj noći u godinu ipak pokažete malo više fit nego što ste danas. Promijenite svoj režim prehrane kako bi prehranom potaknuli smanjivanje svojih masnih naslaga te birajte vježbe kojima ćete najbolje utjecati na dijelove tijela koji vas najviše smetaju. U 40 dana lagani pomaci morali bi već biti vidljivi. 

2. Tko želi pokvariti svoju liniju 

Ako se već sada zainatite riješit ćete još jedan vrlo važan problem - doista ćete se puno više štedjeti u vrijeme blagdana. Dokazano je da ljudi na blagdane najčešće jedu previše zato što ne mare, a ne mare uglavnom zato što im je u glavi već ta famozna novogodišnja odluka pa se časte sve u šesnaest i nakon Nove godine jednostavno nemaju volje ni krenuti kada vide štetu koju su si napravili. 

3. Za Novu godinu donesite dodatne male odluke 

Ako ste izdržali 40 dana, malo se počastili za blagdane, ali ste i dalje zadovoljni rezultatima svih truda znajte da će vam tada biti znatno lakše odlučiti nešto još važniji od dijete - a to je da nastavite istim tempom i da malo po malo korjenito promijenite svoje životne navike. 

Ne zvuči li to puno lakše i učinkovitije jer vjerojatno i sami iza sebe već imate niz neostvarenih odluka. 

Pročitajte više