Zbog ovih šest razloga trebali biste početi piti sok od celera

Foto: Instagram

FOTOGRAFIJE soka od celera preplavile su Instagram. Čini se da je zeleni sok zaludio cijeli svijet, a da je itekako zdrav, a ne tek još jedan trend u virtualnom svijetu, kažu i nutricionisti. 

''Sok od celera zdrav je iz istih razloga kao i sam celer, no ovako ga je jednostavnije svakodnevno konzumirati'', pojasnila je nutricionistica Amy Shapiro i navela šest razloga zbog kojih biste trebali početi piti sok od celera.

1. Hidratizira organizam

Celer je bogat vodom.

2. Pomaže u rješavanju nadutosti

Šalica ili dvije soka od celera dnevno koristit će vam ako vas muče nadutost i nakupljanje vode u tijelu. 

''Celer je prirodni diuretik pa će hidrirati vaš organizam, a istovremeno olakšati oslobađanje nakupljene vode'', kaže Shapiro.

3. Sadrži antioksidanse

''Celer sadrži antioksidanse koji imaju protuupalna svojstva te promiču zdravlje crijeva i reguliraju probavu'', rekla je Shapiro.

4. Dobar je izvor magnezija

Magnezij je važan za mišiće, probavu i san.

''Osim magnezija, celer obiluje i nitratima koji pomažu cirkuliranje krvi i snizuju krvni tlak'', navodi Shapiro.

5. Ne sadrži puno šećera

Jedna šalica nasjeckanog celera sadrži samo gram šećera. Ako sok pripremate od četiri do pet šalica, unosite manje šećera nego šalicom soka od naranče (oko sedam grama).

6. Niskokaloričan je

U šalici nasjeckanog šećera nalazi se 15 kalorija.

Kako pripremiti sok od celera?

''Sok od celera je relativno blagog okusa i slan, ali sadrži i dozu gorčine zbog čega ga može biti teško progutati'', kaže dijetetičarka Desiree Nielsen i savjetuje da u blender stavite celer pa ga potom procijedite kako biste uklonili vlakna. Da ne bi imao toliko zemljan okus, soku možete dodati vodu.

Pročitajte više