Želite li do bržih rezultata, radite swing

Foto: Instagram

ŽELITE smršaviti, krenuli ste u teretanu, ali još uvijek mislite kako niste dovoljno spremni za girju i vježbe koje izvode "profići" u vašoj lokalnoj teretani?

Tu psihološku grešku trebali biste ispraviti što prije jer je girja definitivno vaš saveznik, a vježbe s njom odlične su za mršavljenje.

Doduše, ne možemo reći da postoje vježbe za mršavljenje jer je mršavljenje rezultat razlike između potrošnje i unosa kalorija, ali postoje vježbe koje su izrazito dobre za ostvarenje snažnog učinka. Zato ih možemo slobodno zvati dobrim vježbama za mršavljenje, a kako u tom tonu stalno spominjemo vježbe s opterećenjima, ni ovaj put nećemo reći ništa drugačije. Osim što ćemo vam savjetovati da se koncentrirate na vježbe s kojima opterećenje ne dižete, nego njima zamahujete.

Najbolja među takvim vježbama svakako je swing girjom ili bučicama. 

Swing je prirodni pokret kukovima pri kojem su aktivirani gotovo svi mišići tijela te je odličan spoj dinamičke, eksplozivne izvedbe i opterećenja koji, čak i ako se izvodi sam, kao zaseban trening, može biti dovoljan za dostizanje ciljeva.

Vježbu možete raditi kao zaseban trening, ubaciti je u završnicu treninga ili jednostavno kombinirati s još nekoliko vježbi, uz čučnjeve, sklekove... tako da swingom završite svoju super seriju.

Ako je radite samu, zacrtajte si optimalan broj ponavljanja te ih vremenom povećavajte. Za amatere bi optimalan početak moglo biti do 100 ponavljanja, a možete je, ako vam se tako čini lakše, raditi u intervalima s otprilike 30 sekundi rada pa 30 sekundi odmora. 

U početku se svakako koncentrirajte na pravilnu izvedbu, a ako planirate vježbati kod kuće, a nemate girju već samo utege, onda vježbajte tako da utege primite za jednu njegovu "glavu", objema rukama.

Pročitajte više