Zvijezda Povratka u budućnost otkrila kako se nosi s dijagnozom Parkinsonove bolesti

PROŠLO je gotovo 30 godina od dana kada je Michael J. Fox morao svojoj supruzi Tracy Pollan priopćiti vijest da mu je u 29. godini dijagnosticirana Parkinsonova bolest, ali sjećanje na njezinu reakciju i dalje je dovoljno da ga dovede do suza.

Zvijezda Povratak u budućnost razgovarala je s Williejem Geistom za Today o emotivnom trenutku iz 1991. godine, o čemu također piše u svojoj najnovijoj knjizi No Time Like the Future.

"Nismo znali što možemo očekivati", rekao je Fox, sada 59-godišnjak, te dodao: "Jedna od stvari zbog kojih ću uvijek voljeti Tracy je ta što u tom trenutku nije ni trepnula."

Fox i Pollan su u braku 32 godine te su odgojili četvero djece, a glumac priznaje da mu je smisao za humor njegove supruge pomogao da podnese poteškoće s kojima se zbog bolesti susretao.

"Ona je uvijek uz mene. Nikad se ne pretvara da zna kako mi je. A drugo što Tracy radi jest - ako postoji nešto smiješno, prijeđimo na smiješno. Riješit ćemo tragično kasnije", objašnjava te dodaje kako mu je taj humor pomogao i u "najmračnijim trenucima života", koje je doživio 2018. godine.

Naime, Fox je podvrgnut operaciji kralježnice kako bi mu uklonili tumor, zbog čega je ponovno morao naučiti hodati. Zatim je četiri mjeseca kasnije pretrpio pad u njihovom domu i slomio ruku. U tim trenucima je izgubio svoj zaštitni znak - optimizam. Počeo se sažalijevati i kriviti, što nikada dotad nije radio.

Dvije godine nakon nesreće Fox slavi 20. godišnjicu Zaklade Michael J. Fox, koja je postala vodeća svjetska organizacija za istraživanje Parkinsonove bolesti.

"Zakladu smo započeli doslovno bez ičega", rekao je: "Imamo najbolje ljude, koji rade najbolje što mogu, najbrže što je moguće."

"Odgovorni smo za 17 aktivnih terapija koje se danas koriste i o kojima se nikada prije nije razmišljalo. Dali smo milijardu dolara za istraživanje. Ovo je naša 20. godina", ispričao je.


 

Pročitajte više