10 recepata s bučom za sve koji ne mogu bez ovog narančastog mesnatog ploda

Foto: Marin Tironi/Index

U HRVATSKOM jeziku postoje različiti nazivi za tikvu, tikvicu, buču, buću i bundevu, ali ono što je sigurno jest da ove srodne biljke predstavljaju voljeni sastojak mnogih jela diljem svijeta. Buča je vrlo često korištena, kako u slanim tako i u slatkim jelima.

Zbog svog odličnog okusa i hranjive vrijednosti buča se koristi u jelima poput juha, pita, umaka, variva i pečenja. Izvrsna je sirova, kuhana, pečena ili pržena, a uz to je i niskokalorična namirnica koja obiluje vlaknima, vitaminima i mineralima. Upravo zato smo za vas pripremili 10 ukusnih recepata s bučom kao glavnim sastojkom. 

Začinjena juha od bundeve sa slaninom i prženim slanutkom

Punjena tikva

Tjestenina u umaku od bundeve

Curry od bundeve

Zapečena tjestenina s tunjevinom i bundevom

Kremasti rižoto od bundeve

Hummus s bundevom

Mramorni kolač s bundevom

Zagorska bučnica

Pita od bundeve

Pročitajte više