Bili smo na Beer Festu i provjerili što se nudi i kakve su cijene

Foto: Karlo Klasić/Index

NAKON prvotne odgode i prebacivanja na novi datum održavanja, jučer je počeo mnogim pivopijama omiljeni Zagreb Beer Fest, a traje do nedjelje. Festival se odvija u Parku dr. Franje Tuđmana i ulaz je besplatan, a mi smo skoknuli provjeriti kakva je atmosfera, što se jede, ali i najbitnije - pije.

Primarius

Za početak obilaska smo otišli do Primariusa po Blagoslov, American Pale Ale s 5.4% alkohola. Pola litre ovog pitkog, lagano citrusnog i gorkastog piva platit ćete 3.8 eura. Na pipi su još CjePivo, Bijelo, Katapult, Diverzant i Ringišpil, koji nas je puno puta dobro provozao tako da ga preporučujemo onima koji se tek upoznaju s Primariusom.

Primarius - Blagoslov

Zmajska

Zmajska pivovara je neki dan predstavila svoj novi sour, odnosno kiselo pivo. Bili smo jako nestrpljivi i probali ga još početkom tjedna u njihovom taproomu u sklopu pivovare na Jankomiru, a ponovili smo kušanje i na Beer Festu.

Novi sour zove se Very Berry Bunny i potomak je Bunny Passiona, koji je isto kiseo, ali na bazi marakuje, dok je Very Berry Bunny, kako i samo ime kaže - od bobica. Svoju vrlo neobičnu boju duguje malinama i ribizlu, a okusom je voćan, bobičast i umjereno kiseo. Svakako bismo ga naručili i treći put.

Pola litre košta 5 eura, a ostale koje toče platit ćete između 3.50 i 5 eura (Pils, Pale Ale, Therapy, Pozoj, Double Digits, CyrobiteNitro Noir). Na festival su ponijeli i svoje Hard Seltzere od limete, maline te grejpa, a jedan košta 3.50 eura.

Zmajska - Very Berry Bunny
Zmajska - Very Berry Bunny
Zmajska - Very Berry Bunny

Mlinarica

Poznata zagrebačka pivnica i pivovara sa sjevera grada spustila se na Trg Franje Tuđmana s dva svoja vrlo poznata piva - American Pale Aleom i Vienna Lagerom. Po pola litre oba ova piva platit ćete 3.80 eura, a mi smo odabrali svoj najdraži, Vienna Lager, koji je odlično pivo za ljeto, zimu, ispijanje uz koncerte na Beer Festu ili lagano pijuckanje uz neki dobar gablec u Mlinarici.

Mlinarica - Vienna Lager
Mlinarica - Vienna Lager

Medvedgrad

Na Medvedgradovom šanku probali smo njihovo novo Fantom pivo, sada već 32. Riječ je o voćnom lageru, a voće koje se našlo u kotlu su višnje. Iako nismo fanovi višnjastih aroma, koje znaju biti pretjerane, ovo je pivo skroz pristojno i vrlo ljetno.

Ako vas ne zanima taj stil, možete birati između Zlatnog mede, Gričke vještice, Baltazara, Fakina IPA-e, Hendrixa i Sretnog djeteta. Cijene se kreću između 3.50 i 4.50 eura za pola litre piva.

Medvedgrad - Fantom 32 (Cherry Lager)
Medvedgrad - Fantom 32 (Cherry Lager)

Varionica

Za kraj smo zastali na šanku iza kojeg se toče piva iz Varionice, a odabrali smo Stargazer White IPA-u, izrazito citrusno pivo koje je i vrlo lagano, no pripazite se jer ima 6.3 posto alkohola. Pola litre ovog piva košta 4.20 eura, baš kao i Frankešvajn APA i Siesta Session IPA, dok je Pop Lager 3.60 eura.

Varionica - Stargazer White IPA

BBQ Hot Yard

Ako vas uhvati glad, tu je BBQ Hot Yard koji na meniju ima burgere i sendviče s trganim mesom, a mi smo probali burger s kimchijem (9.50 eura), koji je za malo hrabrije jer je dosta pikantan, ali okusom odličan.

BBQ Hot Yard - Kimchi Kard-asian Burger
BBQ Hot Yard - Kimchi Kard-asian Burger

Od hrane su tu i Krojačnica sa sendvičima na temu philly cheesesteaka te Tony's, čija je ponuda bazirana na debrecinkama, ćevapima i sličnim jelima. U galeriji ispod naslovne fotografije članka možete pronaći cjenike i izbor piva te hrane, a u nastavku je glazbeni program festivala. Ako planirate ići sa svojim najboljim prijateljem - psom, pobrinite se da bude na uzici.

Glazbeni program

Petak, 2. lipnja:
16:00 ulaz

16:15 Orvel
17:30 Funk Shui
18:30 Djeca!
19:30 Artan Lili
21:00 Krankšvester

Subota, 3. lipnja:
15:00 ulaz
16:00 Keni nije mrtav
17:00 Elvis Sršen & Disco Blues
18:00 Bad Daughter
19:00 pocket palma
20:10 Grše
21:30 PipsChips&Videoclips

Nedjelja, 4. lipnja:
15:00 ulaz
16:00 dram
17:00 Tidal Pull
17:50 Peki Pele
19:15 Miach
19:45 2xŠihta
21:15 Silente

Drito bar - Drito (kuhaju Lepi Dečki)

Pročitajte više