Bili smo u novoj zagrebačkoj pizzeriji. Evo kakva je hrana, a kakve cijene

Foto: Index Food

PIZZERIA Medena u zagrebačkom kvartu Siget (Sortina ulica 3, preko puta Avenue Malla) definitivno nije pizzeria za koju ćete čuti samo tako, naročito uz sve razvikane poput Franko'sa, Toccarea, Publica, Karijole ili Dukse. Nisu ni na servisima za dostavu, što je super jer peku napoletanske pizze koje ne podnose dostavu. I mi smo na ovu pizzeriju nabasali zapravo sasvim slučajno, skrolajući po Instagramu.

Nemaju puno objava, ali pizze na fotografijama koje su tamo izgledaju divno. Uz tek nešto više od 370 pratitelja na ovoj društvenoj mreži ne može se puno saznati o Medenoj iz usta mušterija, pa smo se poslužili dobrim starim Googleom.

Pizzeria postoji nepuna dva mjeseca

Na Googleu Medena, pizzeria koja je otvorena 5.12.2022. godine, a prije toga je bila kafić, ovog trena broji 237 recenzija s prosječnom ocjenom 4.8, a veći se dio ocjena odnosi na kafić, koji gosti hvale kao ugodno mjesto s ljubaznim zaposlenicima. Recenzija za samu pizzeriju tek je nekoliko.

"Odlična ponuda, ukusna hrana i ljubazno osoblje", napisala je Gloria.

"Odlična napoletanska pizza (tko voli). Nažalost, pušači su dobili bolji prostor od nepušača. Parking u Avenue Mallu", kaže Nenad.

"Nedostajala je vrhunska pizzeria u ovom dijelu grada i evo je. Odlična hrana, odlično osoblje i usluga", piše Martina.

"Odlična pizza, ugođaj, ma sve super, definitivno treba posjetiti", zaključuje Neven.

Otišli smo provjeriti kako je

Morali smo i mi skoknuti do Sigeta da vidimo je li istina to što se piše po Googleu. Sam lokal je jako ugodan i lijepo uređen. Kad uđete, prvo vas dočeka prostrana zatvorena terasa, na koju smo i sjeli. U tom trenu, u 2 sata poslijepodne u subotu, bila je polupuna.

Na jelovniku imaju pizze s napoletanskim tijestom, pizza sendviče, salate i deserte, i sve to stane na jednu stranicu papira A4 formata, što nam je skroz ok. Cijene pizze kreću se od 55 do 95 kuna, to jest 7.30 do 12.60 eura, cijene pizza sendviča od 45 do 75 kuna, to jest 5.97 do 9.95 eura. Salate su 50 do 60 kuna ili 6.63 do 7.96 eura, a deserti po 30 kuna, odnosno 3.98 eura.

Naručili smo, kao i uvijek, svoju najmiliju margheritu (55 kn/7.30 eura), a uz nju jednu diavolu (70 kn/9.79 eura). Obje su pizze promjera većeg od velikog tanjura za pizzu, tanke, ne s previše nadjeva, već taman, a rub je priča za sebe - napuhnut, a pun zraka, "fluffy". Kad ga spustite nožem, elastično tijesto se već iduće sekunde vrati gore. Vrlo bitno za napomenuti je i to kako je pizza na stol stigla za manje od 10 minuta.

Na margheriti se osjete fini umak od rajčice, mozzarella koja je malo slankasta, što nije ništa loše, i za kraj par listića svježeg bosiljka. Po nama, bolje od ovog je teško dobiti, a plus je to što ova top margherita košta 55 kuna, što je cijena koju je trenutno u Zagrebu za takvu pizzu nemoguće naći.

Diavola je ipak malo bogatija nadjevom, a svidjet će se svima koji žele malo pikantnosti. Sva sreća pa ljutina nije napadna (osim ako ne navalite na feferone) i pizza je jedna korektna, uglađena verzija starohrvatske slavonske.

Drago nam je što smo naručili desert

Za desert smo htjeli naručiti Babu, kremu od limuna i mascarponea, ali nam je dobro raspoloženi gospodin koji tamo radi i cijelu prostoriju sam hendla s osmijehom rekao kako je prije sekundu zadnju porciju odnio na drugi stol. U ponudi Medene su tri deserta pa smo se odlučili za druga dva, a to su tiramisu i cannoli.

Kako smo gore napisali, drago nam je što smo naručili desert, ali ne zbog cannola, sicilijanskog deserta - u dubokom ulju prženih "ljuski" od tijesta punjenih kremom od ricotta sira koja je nerijetko aromatizirana vodicom od narančinog cvijeta i/ili pomiješana s kandiranim voćem - već zbog tiramisua.

Cannoli su nam bili mrvicu tvrdi, a kremi je falilo malo agruma ili alkohola, ovako je bila nedefiniranog okusa. Pohvale idu za izgled, a i serviranje - u porciji su tri mala cannola, a jedan možete pojesti u dva zalogaja. Ne plešu po tanjuru te je lijepo vidjeti i da je netko mislio na to da ispod svakog stavi kap kreme.

Ono što nas je oduševilo je tiramisu. Prozračna, lagana krema od sira, mekani piškoti, sve skupa svjež okus s dobrom količinom alkohola - ovo bismo ponovili bilo kad. Baš kao i cijeli doživljaj u pizzeriji Medena. Fina hrana, pristojne cijene, ugodan prostor i atmosfera su sve što je potrebno da se vrlo brzo vratimo u Medenu na ručak ili večeru.

Pročitajte više