Boogie Lab predstavio pincu, imamo detalje

Foto: Karlo Jelić

BOOGIE LAB i Kroštula predstavili su svoju pincu. Nakon hit panettonea koji su svi htjeli imati na božićnom stolu, eto ih s uskrsnim izdanjem.

Tri dana izrade

Način proizvodnje itekako je zahtjevan, kažu, a traje tri dana. Prvi je dan rezerviran za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu kako bi se kasnije tako bogati zamjes uspio dignuti. Nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati.

S druge strane, cijeli taj mukotrpni proces rezultira neponovljivo sočnom i aromatičnom pincom, odnosno sirnicom čiji je prirodni rok trajanja čak dva mjeseca bez korištenja ikakvih konzervansa, objašnjavaju iz Boogieja. Sadrži puno jaja, a oni predlažu da njihovu bogatu pincu podijelite s obitelji i prijateljima.

Pinca, ali još bolja

"Od aroma u Pinci prevladavaju vanilija, citrus i rum. Dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije", otkrio je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.

Ovog Uskrsa Boogie Lab i Kroštula razveselit će mnoge i hit slasticom panettoneom. Pincu, uz fizičku lokaciju Boogie Laba, možemo kupiti i na njihovom webu, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju, što se Zagreba tiče.

Ima ih i po cijeloj Hrvatskoj, pa se mogu naći kod Kroštulinih partnera - u Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butigi u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonsu te OŠ Kolaču i Miva Galeriji vina u Dubrovniku.

>> U zagrebačkoj Areni otvara se novi Boogie Lab

>> Index doznaje: Vlasnici Boogie Laba traže 100 ljudi, otvaraju i lokal u New Yorku

Pročitajte više