Bread Club uskoro na još jednoj lokaciji u Zagrebu, jedva čekamo

Foto: Instagram/breadclub

SLAVNI Bread Club se širi i uskoro će se otvoriti na novoj, četvrtoj lokaciji u Zagrebu, i to u blizini Radničke ceste - točnije u Ulici Eugena Podaupskog na kućnom broju 4. Svi oni koji svaki dan od 9 do 17 sati provode u ovoj poslovnoj četvrti i za gablec bi rado pojeli hrskavu pizzu, lisnati cruffin, punjeni croissant ili neko drugo pecivo iz ove popularne sourdough pekarnice, imat će Bread Club doslovno pod nosom. Vjerojatno će nova pekarnica razveseliti i stanare okolnih kvartova.

Sve je krenulo na Trešnjevci

Prva Bread Club poslovnica otvorena je na Trešnjevci (Trakošćanska 42), onda su ušli i u atraktivan prostor s prostranom terasom u Vlaškoj (Vlaška 27), a relativno nedavno Bread Club je otišao i malo istočnije, to jest u Maksimir (Bukovačka 25).

Nova lokacija, koja se nalazi par koraka od Heinzelove i, kako smo već gore napisali, Radničke ceste, mogla bi biti pun pogodak jer taj dio grada ima par dobrih restorana tradicionalne kuhinje, roštiljarnica i lokala s istočnjačkom hranom, pa se jedna majstorska sourdough pekarnica čini kao šlag na tortu.

Peciva i kruh za deset

Bread Club upoznao je, mogli bismo reći, ne samo Zagreb već i cijelu Hrvatsku s novim konceptom i pogledom na kruh i peciva, a njihovi su cruffini, kojeg god okusa bili, samo bolji od boljeg. Croissant s kremom od badema je lisnato čudo, a kruh, bilo topao ili ne, jede se bez ičega, kao kolač.

Od sendviča ne bi bilo fer ne spomenuti onaj u kojem je umjesto peciva croissant, a punjen je mortadelom, bešamelom, mozzarellom, maslinama i pistacijama.

Jedini klub u kojem se rado nađemo rano ujutro

Imaju stalnu postavu hitova, no ponudu svako malo nadopunjuju što novitetima, što sezonskim proizvodima, pa su tako u proljeće neizostavna slatka peciva u kombinaciji s bazgom ili jagodom, ljeti kokosom, a kad zahladi, sve je više "toplih" dodataka poput cimeta i klinčića, Tu je i neizostavni talijanski blagdanski slatki kruh panettone na koji narednih par tjedana pik ima masa njihovih kupaca.

Jedva čekamo vidjeti što nam još, osim otvorenja na četvrtoj lokaciji, spremaju ove zime.

Pročitajte više