Gdje u Zagrebu pojesti azijsku hranu? Znamo osam provjerenih mjesta

Foto: Shutterstock

AZIJSKA hrana sve je popularnija, a u Zagrebu postoje dosta dobri restorani. U nastavku je naših osam trenutno najdražih adresa.

Omma

Adresa: Koranska ulica 1A
Radno vrijeme: pon-pet 11-20, sub 11-18, ned zatvoreno

Korejski restoran Omma nudi razna jela po pristupačnim cijenama, a od predjela tu su proljetne rolice, perila juha, valjušci i kimchi valjušci. Širok je izbor glavnih jela, a u ponudi su razni rezanci, gang jeong pržena piletina s rižom, bibim bab junetina ili tofu, kimchi varivo, galbi svinjetina i juneći vrat, jeyuk bokkeum i bulgogi grill. U ponudi su i tri deserta - misu, kolač od riže chapssal-tteok te napitak od fermentirane kuhane riže sikhye.

>> Bili smo u korejskom restoranu Omma. Evo što nude i kakva je hrana, a kakve su cijene

Thai Thai

Adresa: Varšavska 10
Radno vrijeme: pon-sub 11-22, ned zatvoreno

Zagrebački street food restoran tajlandske kuhinje Thai Thai u ponudi ima pileći satay, tom yum i tom kha juhe, tri curryja, massaman curry, zeleni curry te curry s kokosom i ribom. Rade i proljetne rolice, gyoze, pad thai s piletinom, svinjetinom i kozicama i wok, a u ponudi imaju i dva deserta - mango puding i pečenu bananu.

Torikaya

Adresa: Petrinjska ulica 2
Radno vrijeme: pon-sub 12-23, ned zatvoreno

Torikaya je prvi zagrebački ramen bar, a na meniju ima 5 ramena - tantanmen sa svinjskom potrbušinom, chicken miso s pilećim temeljcem, tempura shrimp s dashi temeljcem i prženim tempura kozicama, vege ramen i mazemen beef ramen s junetinom sa sezamom. U ponudi imaju i razna druga jela, poput gyoza, a imaju i mochi sladoled.

>> Nije loše napraviti pauzu od mesa, a ova mjesta u Zagrebu nude prefina veganska jela

Saralee

Adresa: Trg Drage Iblera 10 i Crvenog križa 31
Radno vrijeme: ned-pon zatvoreno, uto-sub 11-18 (Trg Drage Iblera 10)
ned-pon zatvoreno, uto-sub 12-19 (Crvenog križa 31)

Još jedan tajlandski restoran u Zagrebu Saralee's thai street food smješten je na dvije lokacije, a u ponudi ima wok, juhe i curry. Od wokova tu su pad thai, holy basil, black pepper, cashew nuts i thai fried rice, od juha imaju pileće juhe, kao i tom yum i tom kha, a u ponudi su i zeleni curry, panang curry, massaman curry i khao soi curry.

Izakaya

Adresa: Selska cesta 90b
Radno vrijeme: pon-čet 12-23, pet-sub 12-00, ned zatvoreno

Japanski restoran Izakaya u ponudi ima spring rolice (vege i od patke) i gyoze od svinjetine i piletine, a nudi i repove kozica u panko mrvicama, kao i nekoliko vrsta bunsa. Popularni su im i poke bowls od tune i lososa, a imaju i širok izbor sushija - uramaki, hosomaki, futomaki i nigiri.

Chopstix

Adresa: Ulica Julija Knifera 7
Radno vrijeme: pon-sub 12-23, ned 12-18

Azijski restoran Chopstix, koji smo imali priliku posjetiti, nudi zaista svašta - juhe, gyoze, tonkotsu i tantanmen ramen, bunse i super topla predjela kao što su ebi tempura, satay shrimp, satay chicken i chicken tika. I ovdje je najveći izbor sushija pa možete odabrati nigiri, hosomaki, sashimi i uramaki, a u ponudi imaju i neka glavna jela, kao što su teriyaki piletina i chicken katsu curry.

>> O ovom zagrebačkom restoranu nitko ne piše, a ima kul hranu i atmosferu

Tori

Adresa: Trg Ivana Kukuljevića 5
Radno vrijeme: pon-sub 12-22, ned zatvoreno

Azijski restoran Tori Streetfood od najpopularnijih jela u ponudi ima katsu piletinu, korean fried chicken, lobster bunse, tuna i lobster poke i kung pao. Nude i dan dan noodles u vege verziji, kao i tantanmen ramen, a imaju i ramen khao soi.

>> Gdje u Zagrebu pojesti ramen? Ova mjesta se ističu, cijene su 13 do 20 eura

Soi Fusion

Adresa: Ilica 50
Radno vrijeme: pon-sub 12-23, ned zatvoreno

Soi Fusion bar u ponudi ima razna jela, a od predjela u ponudi su gyoze od piletine i tofua te razni bunsi i škampi u panko mrvicama. Od ramena ovdje možete naručiti tonkotsu, khao soi i beef noodle ramen, a za ljubitelje piletine tu su katsu piletina i hainan piletina. Na meniju su još i razna jela s rezancima, kao što su pad thai i dan dan tofu.

Pročitajte više