Imamo recepte za jela iz poznatog indijskog restorana, točne u gram

Foto: Namaste

INDIJSKA hrana na ovim je prostorima još prilično nepoznata. Biryani, tikka masala, chapati, dal, panipuri, dosa, jalebi, raita, korma - ako nigdje, za neko od ovih jela sigurno ste čuli u nekom filmu ili seriji. U Zagrebu ima sve više indijskih restorana, a mi smo dobili dva recepta za indijske klasike iz indijskog restorana Namaste na Selskoj.

Amritsari masala chole

Punjabi chole masala ili chana masala jedno je od najpopularnijih jela iz Indije. Kao što je kod nas slučaj s gulašem, tako u sjevernoj Indiji nijedno vjenčanje nije gotovo dok na stol ne dođe ovo jelo. Što je zapravo chole masala? U ovom receptu slanutak se kuha s lukom, rajčicama i puno začina. Mješavina začina garam masala lako je dostupna u svakoj indijskoj trgovini, no može se napraviti i kod kuće - a mi imamo upravo taj recept točan u gram.

Dum pukht chicken biryani

Dum pukht znači sporo kuhanje u zatvorenoj posudi i ta je metoda kuhanja stara stotinama godina. U Indiji se gotovo uvijek koristi za kuhanje mesnih jela i ne traži previše vode, tako da se meso kuha u vlastitom soku.

Dum pukht biryani može se praviti s janjetinom, kozletinom ili piletinom. Mi smo dobili recept u kojem se koristi piletina. Istina, trebat će vam dosta vremena, strpljenja i sastojaka za pripremu ovog jela, ali gledajte na to kao priliku da organizirate večeru, pozovete prijatelje i pokažete im novo posebno jelo koje ste naučili spremati.

Pročitajte više