Ivanićgradska Bučijada ove je godine punoljetna, bio bi red otići na bučnicu

Foto: Bučijada

BUČIJADA u Ivanić-Gradu ove godine 18. put otvara svoja vrata posjetiteljima, a održava se na više lokacija od 30. rujna do 2. listopada. Turistička zajednica Ivanić-Grada i ove se godine potrudila složiti program prilagođen svim uzrastima uz prezentaciju proizvoda i običaja koje ovaj dio Posavine i Moslavine nudi.

Svečano otvaranje će se održati u subotu 1. listopada u 11:00 na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu, a do kraja manifestacije svoje će proizvode i usluge predstaviti više od 160 izlagača na 13 lokacija.

Bogata gastronomska ponuda

Sve dane manifestacije moći će se uživati u craft pivu od buče, škrletu moslavačkih vinara, kao i raznim bučnicama, juhama, kremšnitama i ostalim delikatesama od buče. Razne predstave, natjecanja, igraonice, Buča selo i atraktivne dekoracije od buča, po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva, očekuju posjetitelje na Maloj Bučijadi 1. i 2. listopada u Sportskom parku Zelenjak i u gradskom parku.

U Prezentacijskom centru na tržnici Maznica moći će se razgledati izložba na temu buča, a izložbe i radionice mogu se posjetiti i u Muzeju Ivanić-Grada i Pučkom otvorenom učilištu.

Glazbeni program

Večer prije samog otvaranja, u petak, na glavnoj pozornici održat će se koncert grupe Detour, u subotu će na istoj lokaciji zapjevati Gibonni, a u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak.

Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, a krećete li iz Zagreba, svakako ne zaboravite i na Bučko Express, koji u subotu i nedjelju kreće s Glavnog kolodvora u 9:20, a natrag za Zagreb u 18:07.

Pročitajte više