Kroasani umjesto piškota - pekarnica u Dubaiju napravila malo drugačiji tiramisu

Foto: Flaky Pastry Dubai

TIRAMISU je legendarni talijanski desert koji se pravi s piškotama umočenima u kavu i kremom od jaja, šećera i mascarpone sira, a na kraju se pospe kakaom. Omiljen je i izvan Italije, a pekari u Dubaiju sada su osmislili novu, malo drugačiju verziju popularnog deserta.

Pekar i glavni chef Alex Cristobal, koji radi u pekarnici Flaky Pastry Croissant Co., koja je prošle godine proglašena najboljom pekarnicom u Dubaiju, napravio je svoju verziju tiramisua, a umjesto piškota koristio je šnite kroasana umočene u kavu.

Umjesto piškota - kroasani

Tiramisu od kroasana napravio je tako što je prvo izmiksao klasičnu kremu od mascarpone sira, a zatim je svježe pečene kroasane narezao na šnite i umočio ih u kavu. Na dno staklene posude stavio je sloj kreme, zatim sloj kroasana pa ponovno sloj kreme i sloj kroasana, a sve je završio još jednim slojem kreme, koji je posuo kakaom.

Ova će se verzija deserta posebno svidjeti ljubiteljima kroasana i tiramisua, a ako je želite napraviti kod kuće, ovdje je recept za klasični tiramisu. Naravno, piškote samo zamijenite kroasanima, a možete iskoristiti kupovne ili napraviti domaće.

Pročitajte više