Londonski restoran povukao carbonaru s menija, gosti se žalili jer ne sadrži vrhnje

Foto: FB

TALIJANSKI restoran u Londonu povukao je tjesteninu carbonaru sa svog jelovnika jer se mušterijama ne sviđa autentični recept po kojem je spremaju. Iz restorana Bottega Prelibato iz Shoreditcha rekli su prošli tjedan da su prestali posluživati ovu slavnu ​​talijansku tjesteninu nakon što su se gosti žalili na jelo ili tražili da se dodaju sastojci.

Iz restorana pojašnjavaju da su jelo pripremali u tradicionalnom rimskom stilu, koristeći žumanjke, pecorino sir, crni papar i sušene svinjske jagodine - guancialea (slanina od svinjskih obraza s visokim postotkom masnoće).

No, gosti su se žalili jer nema vrhnja i kako nije dovoljno kremasta. ⁣Neke recenzije na Googleu kažu da je carbonara bila "preslana" i "nedovoljno sočna". Jedan je recenzent nazvao svoje naručeno jelo "sramotom".

"Jeo sam carbonaru za koju su mi rekli da ne mogu pogriješiti", napisao je jedan recenzent. "Ispostavilo se da može poći jako loše."

Iz restorana su objasnili svoju odluku

"Pitate nas poslužujemo li carbonaru u svom restoranu? Imamo li na jelovniku pastu carbonaru? Ne, nemamo. I evo zašto. Znamo da mnogi od vas vole našu autentičnu carbonaru, napravljenu od žumanjaka, pecorino sira, obrazina i crnog papra. Ponosni smo na našu recepturu koja slijedi tradicionalni rimski stil, bez ikakvih vrhnja i drugih dodataka.

Međutim, također razumijemo da ne dijele svi naš ukus za ovo klasično jelo. Neki od vas su nas zamolili da u našu carbonaru dodamo vrhnje, gljive, piletinu ili druge sastojke. Neki su rekli da je preslana, drugi da nije dovoljno kremasta. Dobra odluka? Loša odluka? Ne znamo. Možete nam reći u komentarima.

Međutim, jednu stvar znamo, a to je da poštujemo vaše preferencije, ali nismo spremni pristati na kompromis u pogledu naše kvalitete i autentičnosti. Nadamo se da razumijete našu odluku i cijenimo vašu podršku i odanost. Još uvijek imamo mnogo drugih ukusnih jela na našem jelovniku, a uvijek smo u potrazi za novim načinima da vas iznenadimo i oduševimo", poručili su.

Carbonara se često izvrće

Inače, carbonara je jedno od najpopularnijih jela na svijetu čiji se recept mijenja i prilagođava, a više o ostalima kojima se događa isto, saznajte ovdje. Recept za klasičnu carbonaru možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte više