Mate Janković o bivšem chefu u Soli: Nikad nas nije ostavio na cjedilu

Foto: Facebook/Mate Janković

MATE JANKOVIĆ podijelio je podužu objavu u kojoj se rastaje od suradnika, chefa u svom restoranu Sol na glavnom zagrebačkom trgu, o kojem ima samo riječi hvale.

"Čuvao mi je leđa"

"Ovo je Ivan Ivanek i zadnje dvije godine bio je moj najbliži i najvažniji suradnik. Došao je tih, miran i sramežljiv, ali vrlo je brzo svojom nevjerojatnom radnom etikom dogurao do pozicije chefa.

Uvijek je bio tu kad je bilo potrebno, nikad nas nije ostavio na cjedilu. Bio je suradnik kakvog se samo poželjeti može. Pametan, stalo mu je do posla, sa senzibilitetom za okolinu, poštovanjem prema drugima, omiljen u kolektivu i ono što cijenim više od svega - dobra osoba.

Sol ne bi bila danas to što je da mi on nije čuvao leđa u kuhinji. On je jedan od najvećih razloga našeg uspjeha i dok sam živ to mu neću zaboraviti. Ovo sve smo izgradili skupa. Bezbroj stresnih servisa, tisuće sati rada, milijun detalja, teških i nekada bezizlaznih situacija. Sve je bilo lakše jer sam uvijek mogao računati na njega.

A imao je i jedan superpower - znati sa mnom. Ali svemu dođe kraj. Mlad je, ima 25 godina, ispred njega je još puno znanja, učenja, putovanja i života. Treba ići dalje, raditi na sebi i težiti najboljoj verziji sebe.

Danas mu je bio zadnji servis s nama, ja to dosta teško primam, ali drago mi je zbog njega jer ga čekaju nove i uzbudljive stvari u životu. Sretno u životu i jedno veliko hvala! Znam da gdje god odeš, da ćeš razvaliti", napisao je Mate.

>> Mate Janković traži chefa: "Uvjeti će biti top za top kandidate"

Uskoro u Soli razne pastry kreacije

Neki dan je Janković predstavio novost. Uskoro u Gradskoj kavani pokreće svoj pastry program. Kupili su vrhunsku pekarsku opremu te će sami proizvoditi croissante, pain au chocolat, cruffine. Projekt je velik izazov jer su, osim opreme, trebali i consulting oko proizvodnje. Posao se pokazao dosta teškim i zahtjevnim.

Žele imati kontinuiranu kvalitetu i top proizvod te konstantno raditi na novim okusima punjenja. Naglasak će biti na sezonskim okusima i vrhunskim sastojcima, najavili su. Objavit će datum kada će krenuti i kada će se moći probati sve na čemu rade, rekao je nedavno Mate.

Pročitajte više