Mate Janković u SOL vraća profiterol s pastrvom, a mi imamo recept za taj hit tapas

Foto: Index

VEĆ smo vam pisali kako je Mate Janković u SOL (Trg bana Jelačića 9, Zagreb) uveo ručak za dvoje za 36 eura, i to svaki dan od ponedjeljka do petka od 12 do 16 sati. Svaki su tjedan na meniju druga jela, a objavljen je i jelovnik za nadolazeći tjedan.

Profiterol s pastrvom i dimljenim vrhnjem, kruška kuhana u vinu s tučenim kozjim sirom, lješnjacima i ukiseljenom ljutikom, kroket od skradinskog rižota, file bijele ribe, krema od krumpira, blitva, usoljena korica limuna, confit od češnjaka, "tarte tatin" od jabuke i cimeta te kolač od mandarine su sve što vas očekuje od ponedjeljka, a nama slavni profiterol nije mogao proći ispod radara.

Riječ je o jednom od prvih Matinih tapasa zbog kojih je rezervirati stol u Soli još od samih početaka bila prava lutrija. Otkrio nam je recept točan u gram i s detaljnim postupkom izrade, a možete ga pronaći na ovom linku.

>> Mate Janković u Sol uveo ručak za dvoje za 36 eura, na meniju njegovi najveći hitovi

Pročitajte više