"Najbolji burek u Zagrebu je na placu u Dubravi", kaže jedan lokalac. Provjerili smo

Foto: Index

NEKAD nam se čini kao da smo po Zagrebu probali sve bureke koji se probati mogu, ali nas i dalje redovito nešto kopka, pa na svim stranama tražimo još neko mjesto gdje ga nismo jeli. Tako nas je nedavno pretraživanje po bespućima interneta odvelo do jednog videa u kojem youtuber imena Noka Palić Stric Kralj tvrdi kako je najbolji burek u Zagrebu onaj na tržnici u Dubravi, i to u buregdžinici Dario.

Evo videa:

Nema loših prijedloga, ali ima bureka

I sad, iako od gospodina ne bismo naručili majicu, svakako bismo poslušali sugestiju gdje pojesti dobar burek. I jesmo. Subota ujutro, sunce piči, u želucu je krenulo lagano kruljenje, a mi pravac Dubrava. Točna lokacija je tamošnja tržnica, a adresa Koledinečka 4.

Tko nikad nije bio, to je jedan ogroman plac, pa se osim par pečenjara, voća, povrća, ribe i mesa mogu pronaći i kućice s kuhinjskim noževima, stolnjacima, ima tu odjeće i obuće svake vrste, nakita, parfema, ma čudesa! Ok, gdje smo mi sad otišli, a došli na burek.

Uglavnom, ovaj naš s videa je unutra u tržnici i našli smo ga vrlo lako. Gladni dolazimo unutra na pult, pored malene vanjske terasice i naručujemo jedan trokut sir, jedan trokut meso i dva jogurta. "Pričekat ćete 5 minuta", govori nam ljubazna gospođa na kasi. "Taman im još toliko treba", dodaje dok iza nje dvojica muškaraca spretno razvlače i pune tijesto.

Super, taman da malo bacimo oko na štandove, pomišljamo u tom trenu i vraćamo se za 5 minuta. Burek gotov, mi spremni. Možete, naravno, birati hoćete li za van ili ćete pojesti tamo. Oni ovdje, kao oni na Dolcu, režu trokut na kockice ako odlučite ostati. Puno urednije nego u centru grada, doduše. 

>> Ovdje se jede jedan od najpoznatijih bureka u Zagrebu, ali golubovi kvare atmosferu

Nož, vilica, jogurt i opleti

Uzeli smo tanjure, beštek (da, uzeli smo nož i vilicu za jedenje bureka) i jogurte i sjeli za stolić koji gleda na štandove s voćem i povrćem u unutrašnjem dijelu tržnice u Dubravi. Burek na prvu - dobar. Idemo probati. 

I sada, potpuno razočaranje. Gdje smo pogriješili, zašto smo vjerovali čovjeku s videa, prolazi nam glavom dok smo jeli ovaj lagano suhonjav, pomalo neslan burek od sira s gotovo ništa sira. U mesu nam fali papra, neke te slasnosti bureka od mesa čiji aftertaste ljude uglavnom proganja isti, ako ne još i drugi dan ujutro.

Svejedno, vraćamo gospođi na pult prazne tanjure jer smo em gladni, em nije taj burek nejestiv, samo ne bismo opet išli samo zbog njega u Dubravu. Ali, nije to ondje jedini burek, malo dalje u sklopu tržnice postoji još jedan.

Zove se Mini zdravljak Burek, a cijene su iste kao i kod Darija. Puni tijesta od malo prije, nismo sigurni je li ovo pametna ideja. Ma što ne bi, nismo u Dubravi svaki dan - ajmo probati i ovaj. Uzeli smo trokut sir, ali motani s mesom, da vidimo ima li tu više sreće.

Nažalost, ovaj nam je isti kao kod Darija - fali okusa, nije začinjen, a i maaalo neke masnoće ne bi škodilo, tek toliko da nam malo zasjaje vrhovi prstiju. Da se ne ponavljamo ili, ma hoćemo - nijedan ovaj burek nije nešto preloše, no nismo ostali pod dojmom toliko dobrim da bismo se zaputili ovdje samo na burek. 

Znate za neko mjesto gdje imaju odličnu hranu, ali nisu razvikani? Javite nam u komentarima, možda ih posjetimo. ;) 

>> Ovo su mjesta gdje se jede najbolji burek u Zagrebu

Pročitajte više