Najpoznatiji "tata s Balkana" napravio balkanske špagete, biste li ih probali?

Foto: Shutterstock

BALKANDAD poznati je tiktoker čija su specijalnost videi na temu Balkana - od običaja do hrane. Sve to radi glumeći tipičnog "tatu s Balkana" u bijeloj potkošulji s čačkalicom u ustima, a nedavno je objavio video u kojemu priprema balkanske špagete.

Nazvao ih je "Spaghetti Balkangnese", a video je prikupio preko milijun pregleda i više od 80 tisuća lajkova. Da ovo vide, mnogi Talijani vjerojatno ne bi mogli doći k sebi jer su neki sastojci koje on u ovom jelu koristi tipični balkanski i nemaju veze s originalnim bolonjezom, a evo i kako on to radi.

Recept za balkanske špagete

Za početak je nasjeckao jednu veliku glavicu luka i šest režnjeva češnjaka i sve to popržio ne u maslinovom ulju, već u masnoći od slanine, koju je narezao na manje komadiće i popržio u loncu. U to je zatim dodao još malo slanine narezane na kockice, a mljeveno meso dobro je pomiješao s mesom domaće kobasice.

@balkandad Replying to @Dragana Spaghetti 🍝 Balkangnese #balkandad #spaghetti #balkanfood #pasta #bolognese #recipe #recept #kakavparsleybre #fy #fyp #italianfood ♬ original sound - balkandad

Meso je dodao u lonac, sve dobro promiješao i skuhao ga, a kada je bilo kuhano, dodao je malo paprike, papra i soli - ali ne previše jer, kako kaže, meso kobasice već je dovoljno začinjeno. Kada je sve to promiješao, dodao je malo koncentrata rajčice i dvije konzerve rajčica s još malo vode, promiješao i kuhao oko tri sata.

"Što dulje kuhate, to će vam bolje ispasti", rekao je u videu, a kada je umak bio pri kraju, skuhao je špagete i zatim ih servirao s umakom i malo naribanog parmezana. Ova balkanska verzija bolonjeza nešto je ljuća i začinjenija od klasičnog, talijanskog bolonjeza, pa tko voli takvu hranu, sigurno će uživati u ovome.

Pročitajte više