Našli smo nekoliko zanimljivih radionica, evo koliko to uopće košta

Foto: FB/BBQ Hot Yard

ZANIMA vas kako kod kuće napraviti kavu koja izgleda baš kao ona iz kafića? Kako napraviti savršeno jelo s roštilja ili tijesto za macaronse koje se neće raspasti? Ili ste pak ljubitelj piva i želite saznati baš sve o tamnom pivu? Za sve to postoje fora radionice koje se ovih dana održavaju u Zagrebu, a u nastavku donosimo sve o njima - od lokacije do cijene.

Pivska radionica - tamna piva

Zmajska pivovara 25. siječnja održava novu fora radionicu na kojoj možete naučiti sve što vas zanima o tamnim craft pivima. Radionicu će voditi njihovi majstori pivari, a osim što ćete naučiti ponešto o povijesti pivarstva te osnove o kušanju tamnih piva, imat ćete priliku i kušati šest tamnih piva. Ako ne stignete, možete se priključiti drugoj radionici, koja će se održati 8. veljače na adresi Kreše Golika 3a na Jankomiru, a cijena je 45 eura po osobi.

Edukacija - Home barista

Ako želite poboljšati svoje vještine u pripremi kave kod kuće, tu je Home barista edukacija koju održava ekipa iz pržionice Lively Roasters i koja će se održati 1. veljače u 18 sati na adresi Velika cesta 99 u Novom Zagrebu. Radionica košta 45 eura po osobi, a ovdje ćete naučiti pripremiti kvalitetnu kavu kod kuće te sve ostalo što bi vas moglo zanimati o kavi.

Radionica macaronsa

Ako, pak, više volite kolače, tada u organizaciji Marije Jelačić, koja stoji iza Macaronsa by Marija, imate priliku sudjelovati na čak tri radionice. Na macarons radionici naučit ćete sve o macaronsima, od teorije do izrade, te ćete na poklon dobiti kutiju macaronsa.

Traje tri sata, a košta 140 eura po osobi. Tu su još i radionica o keksima i tijestu te radionica izrade beze kora - obje traju po tri sata i koštaju 90 eura po osobi. Datumi nisu određeni, a prijaviti se možete na Instagramu ili e-mailu.

BBQ radionica - Steak My Day: Street Food Edition

BBQ Hot Yard ovog mjeseca organizira radionicu koja će biti posebno interesantna ljubiteljima jela s roštilja. Radionica Steak My Day: Street Food Edition održat će se u subotu, 27. siječnja, od 11 do 16 sati na lokaciji Brezovička cesta 21 u Zagrebu, a cijena po osobi iznosi 129 eura. Na radionici će biti riječ o svim načinima pripreme hrane na roštilju, a uz to se jede sve što se na radionici priprema te pije točeno pivo.

Bezglutenska radionica by Suzana Sab

Bezglutenske radionice posebno su korisne za celijakičare i sve koji žele izbaciti gluten iz prehrane, a njih iz Splita u Zagreb periodično dolazi održavati Suzana Sab, koja i sama živi s celijakijom i na svom Instagramu svakodnevno dijeli super recepte za bezglutenska jela (imamo ih i mi, ovdje su).

Iako se ova njena radionica već održala 20. siječnja, slične radionice često se održavaju u Zagrebu, pa svakako popratite stranicu Gluten Bio kako vam iduća ne bi promaknula ako vas ovaj tip događanja zanima.

Pročitajte više