Ne znate što za vikend? Ova BBQ radionica zvuči top, istražili smo o čemu se radi

Foto: Facebook/BBQ Hot Yard

BBQ HOT YARD sigurno ste vidjeli po festivalima, a iza tog imena stoje neki od najboljih BBQ majstora u Hrvatskoj. Davor Šušković i Goran Vrabec godinama pripremaju vrsna jela s roštilja i iz smokera i neke njihove kreacije ne mogu se probati više nigdje u zemlji. Poznati su i po svojim radionicama, a priređuju i evente na kojima kuhaju ono što ljudi požele jesti.

Te radionice često budu rasprodane unutar jednog dana od objave, a ovaj vikend priređuju posljednju ove godine. I bila bi je šteta propustiti. 

Kakve su to radionice?

Održavaju se vikendom, uglavnom subotom, i traju u prosjeku pet sati. Održavaju se u BBQ Hot Yard dvorištu u zagrebačkom Botincu, a osim što ondje svašta naučite, probate i sva ta čudesa koja ovi majstori spremaju. Sve to meso zalijeva se pivom, pa je u toj kul atmosferi osjećaj kao da ste doma s frendovima. 

Mi smo bili na jednoj od njihovih radionica i dojmovi su super. Društvo je ugodno, neopterećeno i veselo, a hrana je vrhunska i ima je brdo, pa nemojte prije radionice ozbiljnije jesti.

Što se sprema na radionici u subotu? 

Ova nam je jedna od najzanimljivijih koje su do sada organizirali i definitivno ćemo rezervirati ulaznicu za sljedeću, odluče li je ponoviti.

"Hola amigos, vrijeme je za jednu BBQ fiestu! Pravi BBQ majstor zna da njegova najveća snaga leži u njegovoj sposobnosti da pripremi jela svih vrsta i težina upravo na roštilju. To naravno znači da je potrebno konstantno širiti obzore i svoj kulinarski repertoar... I vidi ti slučajnosti, kao da smo osjetili da vam treba nešto novo, uzbudljivo i izazovno! 

Mexican Barbacoa Party uključuje 6 vrhunskih BBQ jela od junetine, piletine, svinjetine, kozica, ribe i divljači, 4 sjajna i nezaobilazna meksička priloga te jedan sasvim poseban desert – fenomenalne Churrose", stoji u opisu radionice čija je cijena 99 eura.

Zaboravite chimichange, enchilade i fajitas, nachose, taquitose i burritose. Ovo je meksička hrana koju želite upoznati i jesti.

Ako su vam ovakve stvari zanimljive i željeli biste doznati više o radionicama bilo kakve vrste povezane s hranom koje se održavaju u vašoj blizini, javite nam u komentarima.

Pročitajte više