Spremate se na Pizza Festival? Evo koje je najjeftinije, a koje najskuplje jelo

Foto: Hana Kajari/Index/Sandro Sklepić

POČEO JE treći po redu Pizza Festival u Zagrebu, koji se i ove godine održava na Strossmayerovom trgu, a ovogodišnje izdanje traje od 27. svibnja pa sve do nedjelje, 2. lipnja. 

>> Počeo je Pizza Festival u Zagrebu, pogledajte što se sve nudi i koliko košta

Već smo vam pisali o detaljnoj ponudi i cijenama na ovogodišnjem Festivalu, a sada donosimo popis jela poredanih od onih najjeftinijih do najskupljih - može se pronaći ponešto za svačiji budžet.

9. Ma'Margharita, Parmigiana i na pome da bome (8-8.50 eura)

Najjeftinija opcija na ovogodišnjem Pizza Festivalu je pizza Ma'Margharita s kućice Pizza Social Club, a košta 8 eura. Jednako toliko košta i tjestenina na pome da bome s kućice Oui Chef on Wheels, a riječ je o tjestenini sa šalšom od rajčice, bosiljkom i parmigiano reggianom. Za 50 centi više možete pojesti pizzu Parmigiana, također na kućici Pizza Social Cluba.

8. Pizza Fritta, Bianca, Pizzaioli, Pepperoni, Caprese, La Primaverile i baby lazanje (9 eura)

Po cijeni od 9 eura možete probati dosta toga - tu je pizza fritta s istoimene kućice, pizze Bianca, Pizzaioli i Pepperoni s kućice Pizza Social Club, Caprese Sourdough Focaccia s kućice Picnic & Poma Food Boutique, pizza La Primaverile s kućice Tutto Passa i baby lazanje s kućice Oui Chef on Wheels.

7. Pistachio, Roastbeef i Truffle Sourdough Focaccia (9.50 eura)

Za 50 centi više možete probati jedan od preostala tri sendviča sa sourdough focacciama s kućice Picnic & Poma Food Boutique. Osim već spomenutog Caprese za 9 eura, u ponudi imaju i Pistachio, Roastbeef i Truffle za 9.50 eura. Na njihovoj kućici možete probati i koktele - Basil Mojito i Roza za 7 eura te Šašava Mare za 8 eura.

6. Trapani i cacio e pepe (9.80 eura)

Za 9.80 eura možete probati najjeftinije jelo s kućice RougeMarin. Riječ je o pizzi Trapani s inćunima, kaparima, lukom i matovilcem. Za istu cijenu na kućici Oui Chef on Wheels pronaći ćete cacio e pepe, špagete u umaku od pecorino sira, papra i grana padana. 

5. Di Mamma, Margherita i Siracusa Bambini (10-10.50 eura)

Po cijeni od 10 eura na kućici Tutto Passa možete probati pizzu Di Mamma sa salsom, mozzarellom, šampinjonima, a poseban joj okus daje Prosciutto Cotto. Pizza Re u ponudi ima klasičnu Margheritu za 10.50 eura, a kućica RougeMarin pizzu Siracusa Bambini, koja je idealna za djecu i košta 10.20 eura.

4. Melon, Speciale, Palermo, Messina, Siracusa, Capricciosa i Picante (11-11.20 eura)

Dvije pizze s kućice Tutto Passa koštaju svaka po 11 eura, a riječ je o pizzu Melon s dinjom i Speciale s kremom od bundeve. Kućica RougeMarin u ponudi ima pizze Siracusa za 11 eura, Palermo za 11.20 eura i Messina za 11.50 eura, a po cijeni od 11.50 eura naći ćete i dvije pizze na kućici Pizza Re - Capricciosa i Picante.

3. Margherita, Catania i Buffalo Margherita (12-13 eura)

Kućica Zagyland, koja ove godine po prvi put sudjeluje na Festivalu, u ponudi ima Margheritu za 12 eura, a 50 centi više košta pizza Catania s kućice RougeMarin. Kućica koja na ovom festivalu ima najskuplje pizze, Al Dente, svoju Buffalo Margheritu prodaje za 13 eura, što je ujedno i najjeftinija opcija s ove kućice.

2. Horse City, Zagyland, Mortadela, Pizza Re i Piccante (14-15 eura)

Ranije spomenuta kućica Zagyland za 14 eura prodaje pizzu Tuna, ali i dvije pizze s potpisom - Horse City pizza i Zagyland pizza. Za 50 centi više na kućici Pizza Re dobit ćete pizzu Mortadela ili Pizzu Re, koja je ujedno i njihova pizza kuće. Za ljubitelje pikantnijih pizza, tu je Piccante koja se na kućici Al Dente prodaje za 15 eura.

1. Prosciutto & Stracciatella i Mortadela & Stracciatella (17 eura)

Definitivno najskuplja opcija na ovogodišnjem Pizza Festivalu su dvije pizze s kućice Al Dente. Svaka košta 17 eura, a riječ je o pizzi Prosciutto & Stracciatella, koja predstavlja savršen spoj talijanskog pršuta sa stracciatellom i bosiljkom, te o pizzi Mortadela & Stracciatella, kombinaciji mortadele i pistacija, s dodatkom stracciatelle i sjeckanih pistacija.

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 27. svibnja. - 2. lipnja 2024. 
Radno vrijeme: pon - pet 12:00 -24:00 / sub - ned 11:00 - 24:00 
Ulaz: besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.