Ovaj ananas košta 400 dolara. Već je rasprodan, a za iduću turu postoji lista čekanja

Foto: FB/Melissa's Produce

ZA 400 dolara, ili otprilike 370 eura, možete uživati u meniju od nekoliko sljedova u nekom od najboljih svjetskih restorana, a za te novce jedna prosječna četveročlana obitelj može kupiti hranu za čitav mjesec. Ipak, neki će 400 dolara radije potrošiti na jedan - ananas.

>> Jagode 780, dinje 128 dolara. Evo zašto je japansko luksuzno voće toliko skupo

Luksuzno voće nije nikakva novost na tržištu. Već smo pisali o japanskim jagodama za 780 dolara i dinjama za 128 dolara, kao i o najskupljoj sorti grožđa na svijetu Ruby Roman, koja je u 2020. godini prodana za 11 tisuća dolara (i to količina od samo 900 grama).

Cijena? Prava sitnica!

Sada se ovom popisu pridružuje i najskuplji ananas na svijetu koji je ranije ovog mjeseca u Kaliforniji predstavio Melissa’s Produce, veletrgovac voćem i povrćem. Ananas Rubyglow prodavao se za nešto manje od 400 dolara, točnije 395.99 dolara, a rasprodan je u rekordnom roku.

Ova je sorta ananasa križanac između tradicionalnog ananasa i jedne nejestive sorte, a posebna je po tome što ima crvenu vanjštinu, jarko žuto meso i slatki okus, slađi od klasičnog ananasa. Prodaje se u luksuznoj crvenoj kutiji koja izgledom podsjeća na koru ananasa.

@melissasproduce The first of its kind in the US! Have you seen it yet? The Rubyglow® Pineapple🍍⁠ Maggie Sajak tries this exclusive pineapple variety for the first time! ⁠ *Availability is limited and you must sign up to be eligible to purchase. Head to the 🔗 to get on the list!⁠ ⁠ #rubyglowpineapple #rubyglow #delmonte #melissasproduce #pineapple #pineapplevariety #tropical #fruit #veggies #summertime #pineapplelover #pineapples #pineapplelove ♬ original sound - melissasproduce

Vrlo rijetka sorta ananasa

Zašto je tako skup, sigurno se pitate. Pa, proizvodi se u ograničenim količinama - ove će godine biti dostupno samo 5 tisuća komada, a iduće godine tek 3 tisuće. Osim toga, ovo je vrlo rijetka sorta ananasa, a prvi plodovi se nakon sadnje mogu očekivati tek za dvije do tri godine.

Rubyglow ananas trenutno se može kupiti samo u Kini ili SAD-u, a iako je prva serija ovog voća već rasprodana, za iduću već postoji lista čekanja, a očekuje se da će u prodaju ponovno izaći početkom kolovoza, ali i oko božićnih praznika.

>> Ovo je najskuplja sorta grožđa na svijetu, jedna bobica može stajati i do 400 eura

Pročitajte više