Ovako izgleda kad sa sastojcima iz supermarketa kuha vrhunski hrvatski chef

Foto: Index

U SKLOPU Weekend Food Festivala koji se održao prošlog vikenda u Rovinju održana je i jedna, kako su je organizatori nazvali - tajna večera, i to u restoranu Primi Terreni. Kuhao je Jeffrey Vella, slavni hrvatski chef rodom s Malte, a večera je imala pet sljedova. 

Što se jelo

Sve je krenulo toplo dimljenom potrbušinom brancina s mladim krumpirom i ekstraktom peršina, uparenom s Coronica malvazijom. Nastavili smo s raviolom punjenim sporo kuhanom svinjetinom, tzv. pulled porkom, s čvarcima, uz Rossijev rose. Kao adut za glavno jelo na stol nam je stigao goveđi file pečen na smeđem maslacu s "trganim" goveđim repom u hrskavoj panadi sa strane te šparogama, i to uz Lagunin Cabernet Sauvignon Festigia. 

Desert nazvan Ljubav prema jagodama bio je krema od jagoda s "keksom" od lisnatog tijesta, a uz njega se pio Cattunarov muškat Momjanski. Sve je završilo kolekcijom sireva posluženom uz marmeladu od jabuka i crvenog luka te kruhom s crnim paprom i grožđicama. Zadnji je slijed popratio Tomazov merlot. 

No, tek je tada uslijedilo iznenađenje zbog kojeg smo se svi okupili. Tajnu večeru kakva pristaje ovom cijenjenom rovinjskom restoranu organizirao je trgovački lanac u koji svaki prosječan građanin svakodnevno rado svraća po pristupačne namirnice - Kaufland. 

Ovim su potezom htjeli pokazati kako je sve ono što nude na policama zapravo dostojno kuhinje vrhunskog hrvatskog chefa. A bilo je odlično, sve od reda.

>> Prema Kultu Plave kamenice, ovo su restoran godine i chef godine 2023.

Pročitajte više