Ovo hrvatsko jelo ili volite ili ne, no američka veleposlanica ga obožava

Foto: Shutterstock/Facebook

AMERIČKA veleposlanica Nathalie Rayes svaki slobodan trenutak iskoristi za izlete po Hrvatskoj i isprobavanje hrvatske kuhinje, a sada su se na njezinom jelovniku našle tripice i sarma.

Probala ih je u jednom restoranu u Zagrebu, a video u kojem isprobava ove specijalitete objavila je na svom profilu na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

>> Čitatelj isprobao pohane fileke pa podijelio dojmove: "Imao sam veća očekivanja"

"Mogla bih pojesti cijelu zdjelu"

"Istraživanje tradicionalnih hrvatskih okusa, ovaj put u Zagrebu! Nisam se mogla odlučiti između tripica i sarme pa sam odabrala oboje. Tripice me podsjećaju na djetinjstvo, a sarma je kao stvorena za hladno vrijeme. Koje jelo vi preferirate?" napisala je veleposlanica uz video.

Prvo je kušala tripice i rekla da odlično izgledaju, ali i da su vrlo ukusne. "Mogla bih pojesti cijelu zdjelu", rekla je dok ih je jela, a zatim je probala i sarmu, za koju je rekla da je podsjeća na jelo koje je kuhala njezina baka. 

>> Imamo recept za špek-fileke iz poznatog zagrebačkog restorana

Probala i štrukle i janjetinu

Otkako je preuzela svoju dužnost u Zagrebu, Rayes svakog vikenda istražuje kutke Lijepe Naše - posjetila je Plitvička jezera, koja su je oduševila, probala je štrukle, a u Slunju je kušala janjetinu na prijedlog svojih pratitelja na društvenim mrežama.

>> Američka veleposlanica u Hrvatskoj prvi put probala janjetinu. Reakcija je hit

Pročitajte više