Ovo je nešto najoriginalnije što trenutno možete pojesti u Zagrebu

Foto: Karlo Klasić/Index

JUČER je počelo prvo izdanje Asian Street Food Festivala u Zagrebu, a traje do 25. lipnja. Odmah smo vam jučer dali i detaljni izvještaj o tome tko sve sudjeluje, što se nudi i po kojoj cijeni. A danas pišemo o kućici koja je trenutno nešto najoriginalnije u Zagrebu. Ne umanjujemo time ostalu ponudu, jer ima na ovom festivalu stvarno super stvari, ali K-Dog je ostavio baš jak dojam.

Sve tako jednostavno, no vrhunski izvedeno

K-Dog, moguće da ste za to jelo već čuli, a i vidjeli ga po društvenim mrežama. Instagram je prepun videa u kojima ljudi jedu tu popularnu korejsku verziju hot doga ili, bliže, corn doga (američki hot dog na štapiću, gdje se hrenovka umoči u tekuće tijesto pa prži u ulju do zlatnožute boje).

Sada se K-Dog prvi put može probati i kod nas, na istoimenoj kućici na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. Iako na prvu prilično banalno jelo, ondje ga toliko dobro rade da bi bila prava šteta propustiti taj slavni korejski street food.

K-Dogs
Classic K-Dog
Cheese lover K-Dog

Slasno, izvana tako hrskavo, a ujedno i kremasto iznutra, malo ljutkasto (ako želite), ovo je pravo čudo na štapiću. Nude četiri okusa, a to su klasični s hrenovkom, Half&Half - kombinacija hrenovke i mozzarelle, Mozza samo s mozzarellom te Cheese Lover koji ima punjenje od kombinacije topljenog cheddara i mozzarelle, a svi imaju ultra hrskavi omotač.

A tek sladoled s kavom...

Ali, imaju još nešto od čega će vam krenuti zazubice kad pročitate, obećajemo! Sjećate se Dalgona kave? U jednom je trenu taj napitak, ili bolje da je nazovemo poslastica, bio viralan i nije bilo osobe koja ga nije spremala doma.

Dalgona kava sa sladoledom i Biscoff keksima
Dalgona kava sa sladoledom i Biscoff keksima

Riječ je o pjenastoj, kremastoj kavi koja se može poslužiti na hladnom mlijeku pa dobiva oblik ledene kave, a na K-Dog kućici je poslužuju na mekom mliječnom sladoledu, pa s još malo komadića Biscoff keksa odozgora. Sjećate se kako smo nekad rado jeli/pili kavu s Ledovim smrznutim šlagom? E pa ovo je isto to, samo tisuću puta bolje.

Eto, nadamo se da smo vam riješili nedoumice gdje večeras. Vidimo se na Asian Festivalu na Strossmayerovom trgu! Ostatak ponude i cijene možete pogledati ovdje.

K-Dog kućica na Asian Street Food Festivalu na Strossmayerovom trgu
K-Dog

Index i/ili autor povezani su prijateljski i/ili poslovno s ovim projektom, kao i s nizom drugih poslovnih projekata. Povezanost može utjecati na stav autora, ali Index ne nameće stavove autorima. Neke od povezanih projekata hvalimo, neke ne, ovisno o stavu i ukusu autora.

Pročitajte više