Pizza Hut u Japanu predstavio ramen pizzu, čeka li i nas pizza s hrvatskim toppingom?

Ilustracija: HeyDebbie / Shutterstock

PIZZA HUT u Japanu udružio se s Tenkaippinom, japanskim lancem specijaliziranim za ramen rezance, i predstavio novu ramen pizzu, koja je dostupna od 22. siječnja do 12. veljače.

Ramen pizza i pizza sa zmijama

Kotteri-fuu ramen pizza dolazi s nadjevima kao što su chashu svinjetina, rezanci i mladi luk na hrskavom tijestu za pizzu, a cjelokupno iskustvo zaokružit će i umaci - jedan je napravljen po uzoru na kotteri juhu, a drugi s dvije vrste posebnih sireva Pizza Huta.

Iz Pizza Huta u Japanu kažu da im je trebalo pola godine da usavrše ovu novu pizzu, no to nije jedina pizza s neobičnim nadjevom koju je Pizza Hut predstavio. Ranije smo pisali o pizzi sa zmijama koju je izbacio Pizza Hut u Hong Kongu, a riječ je o pizzi koja, osim sira i piletine, u nadjevu ima i zmijsko meso.

"Upareno sa sirom i piletinom narezanom na kockice, zmijsko meso postaje bogatijeg okusa", rekli su tada iz Pizza Huta u Hong Kongu i dodali da hranjivo zmijsko meso "može potaknuti cirkulaciju krvi", što je uobičajeno vjerovanje u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Čeka li nas i pizza s hrvatskim toppingom?

Prvi Pizza Hut se nedavno otvorio u Hrvatskoj - najavljene su dvije lokacije, a trenutno je otvorena samo ona na adresi Bolnička cesta 34 u kvartu Vrapče. Radi dvokratno, svakim danom od 11 do 15 sati, pa od 17 do 21 sat, a mi smo ju već posjetili, o čemu više možete pročitati ovdje.

@index.hr Planirate li posjetiti novootvoreni Pizza Hut u Zagrebu? #pizzahut #zagreb #hrvatska #food #foryou #foryoupage #indexhr #foodie #foodtiktok #viraltiktok #pizza ♬ original sound - Index.hr

Budući da je Pizza Hut poznat po tome da često izbacuje nove okuse pizza, karakteristične za područje na kojemu se taj Pizza Hut nalazi, pitamo se čeka li nas uskoro i neka pizza s karakterističnim hrvatskim toppingom, kao što su, primjerice, zagorski štrukli, tartufi, slavonski kulen, dalmatinski pršut ili paški sir. Što vi mislite, koji bi hrvatski topping bio najbolji izbor za pizzu?

Pročitajte više