Priča mlade Hrvatice o ovoj torti rasplakala je internet. Evo kako ju je napravila

Foto: Jelena Kastaneti

JELENA KASTANETI je mlada spisateljica koja je trenutno u Africi, gdje volontira, piše knjigu Snovi iz Afrike i radi na ideji izgradnje i opremanja knjižnice. Ali ne radi Jelena samo to. Ona svaki dan koristi da razveseli svoje tamošnje prijatelje, a ne postoji bolja prigoda od rođendana.

Njezina priča ganula je mnoge. "Ja ne plačem, ma... ja plačem!", " Ovo tjera suze na oči i osmijeh na lice istovremeno", "Krokodilske suze... Davidu želim sve najbolje, da ga prati sreća i zdravlje u životu, jer to zaslužuje. Respect, Jelena!" neki su od komentara. U nastavku je recept za ovu slasnu tortu s fotografije, ali i način pripreme koji je, priznat ćete, sve samo ne uobičajen.

Priča o savršenoj torti

"Prvo se pobrini da tog dana, uz razne potrepštine koje ti ionako nedostaju, nema niti struje niti vode. Nabavi kekse, čokoladu i šlag. Pronađi svjećice. Čovjeku koji ne razumije engleski rukama i nogama objašnjavaj da ti trebaju banane s farme, ali da nitko ne smije vidjeti da ih je donio. Ženi koja ne razumije engleski rukama i nogama objašnjavaj da ti trebaju šibice, ali da nitko ne smije znati. (Ne želiš da netko zbroji 2 i 2.)

Iz kuhinje, bez da itko vidi, uzmi jedan tanjur, jednu šalicu i jednu vilicu. Mogla si i bolje od toga, da, ali u tih nekoliko sekundi što David nije bio u blizini, ulov pribora ni nije toliko loš. Zatvori se u sobu. Razmrvi kekse u šalici.

Sjeti se da trebaš nešto staviti u njih. Vrati se u kuhinju u kojoj je David trenutno. Uzmi vilicu i zagrabi margarina koliko misliš da je potrebno. Nadaj se da te ne doživljava kao čudakinju koja jede samo margarin na - vilicu (mogla si žlicu uzeti, nema veze, dobro je).

Za Davida ova je torta vrijedna milijun dolara

Vrati se u sobu. Napravi podlogu za ovaj pokušaj torte. Namaži je čokoladom. Dodaj sloj banana. Zaključi da tvoja torta nema visinu. Dodaj još jedan sloj čokolade i još jedan sloj banane i još jedan sloj čokolade i još jedan sloj banane.

Sad je malo bolje. Vlažnim maramicama obriši šalicu i svoje dvije vilice jer vode nemaš. Grickalicom za nokte (ne možeš ponovno u kuhinju da potražiš nož ili škare, čudna si i ovako) otvori tetrapak šlaga. Muti ga u šalici dok ne osjetiš da ti je ruka gotovo otpala. Čisto da znaš, neće biti gust.

Reci sebi da je to u redu jer ovo ionako ne izgleda kao torta. Prelij pokušaj šlaga preko pokušaja torte. Odnesi to, što god da je, Davidu i čekaj... On će ti milijun puta reći - hvala. Reći će da nikad prije nije za rođendan imao tortu. I reći će ti da je savršena.

I znat ćeš tada da je recept za savršenu tortu taj da je nekome, u kakvim god uvjetima jeste, samo - napraviš", kaže Jelena. Recept za ovu savršenu tortu je OVDJE.

Pročitajte više