Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo

Foto: Marin Tironi/Index

GORENJKA je Slovencima nešto kao Kraš Hrvatima (samo što je Kraš bolji). Brend postoji još od 1922. godine, a u asortimanu imaju razne mliječne i tamne čokolade. Oni koji su bili klinci u Jugoslaviji, a naročito ako su im roditelji radili u Sloveniji, sigurno su barem jednom jeli Gorenjku s cijelim lješnjacima ili pak onu s lješnjacima i grožđicama - možda nekima od tuda trauma oko grožđica.

No Gorenjka više nije slovenska, točnije već gotovo sedam godina jer ju je te ne tako davne 2015. kupila Podravka. Podravka, koprivnički prehrambeni div koji u portfelju ima i slavnu Lino Ladu, tu je vidjela i priliku za malo boljim povezivanjem, pa je nastala Gorenjka mliječna čokolada punjena bijelom Lino Ladom, kao i kasnijim hitom - Lino Ladom Gold, što je zapravo Lino Lada nougat s komadićima lješnjaka (moguće da se sjećate reklame sa Zlatkom Dalićem, a ako ne, evo je ispod).

Probali smo ih

Ove čokolade nisu neka novost, no nisu u prodaji u Hrvatskoj, pa smo ih našli tek nedavno, kao pravi Hrvati nakon uvođenja eura, u pohodu na slovenske supermarkete. U Tušu ova čokolada od 100 grama košta 1.49 eura, što je 11.23 kune.

Iskreno, ne bismo vam preporučili da ih kupite jer su preslatke (šećerasto, ružno) i punjenje nema karakterističan okus Lino Lade. Moguće je da bi bile fine djeci koja luduju za slatkišima u bilo kojem formatu. Mi se držimo dobre stare Lino Lade u izvornom obliku - u teglici pored tanjura punog toplih palačinki.

U anketi nam recite jeste li ih probali i kakve su vam.

Pročitajte više