Probali smo novu Dorinu s čvarcima da vi ne morate

Foto: Luka Šangulin/Index

U SUBOTU ujutro u Kraš Choco&Café na zagrebačkom glavnom trgu stigla je nova Dorina u limitiranom izdanju. I to ne kao kad inače na nekom proizvodu piše "limitirano" pa je proizveden u samo milijardu primjeraka. Ova je stvarno limitirana.

Foto: Luka Šangulin/Index

Riječ je o okusu čvaraka, koji je Kraš najavio na Prvi april. Iako je bila riječ o prvoaprilskoj šali, reakcije javnosti bile su toliko pozitivne da je Kraš odlučio proizvesti par stotina pravih čokolada s čvarcima.

Čokolade su odlučili puniti Pivac čvarcima, što je očekivan izbor jer je Pivac nedavno postao vlasnik Kraša. Lokal se otvara u 8 ujutro, pa smo odmah ujutro stali u red s još desetak ljudi koji su također došli po svoj primjerak Dorine s čvarcima.

Nismo se usrećili

Gospođa na blagajni rekla je kako ih je proizvedeno tek 500-tinjak pa smo se tog trena osjećali kao pravi sretnici jer smo uhvatili svoju Dorinu. Pakiranje od 100 grama košta 12.99 kuna.

Foto: Luka Šangulin/Index

Radi se o čokoladi s 50% kakao dijelova s, kako rekosmo, Pivac čvarcima. Nažalost, u mirisu čvaraka nema. Eh, sad - okus. Nema čvaraka naročito ni u okusu, pa uglavnom ni u teksturi - iako ih je u čokoladi deklarirano čak 18%, tu i tamo zagrist ćete u poneki komadić čvarka, koji ne oduševljava.

Foto: Luka Šangulin/Index

Da se razumijemo, volimo čokoladu i volimo čvarke, ali vjerujemo da je ova kombinacija mogla proći i bolje. Svejedno, bravo za inovativni, hrabri i šaljivi Kraš. Ipak, molimo braću Pivac da preskoče okuse hladetine, prezvuršta i paštete, odnosno da svoju mesnu i čokoladnu industriju ipak drže odvojene.

Ako ste ipak sigurni da je i vi želite probati, nema šanse! Ne znamo gdje ćete je nabaviti, osim možda kod nas… Krašu smo oteli 20 čokolada kako bismo ih podijelili vama. Lajkajte Index recepti Facebook i tagirajte ime osobe koju ćete pozvati na degustaciju.

Pročitajte više