Probali smo pecivo za 3 eura iz najpopularnije zagrebačke pekarnice koje svi hvale

Foto: Index

TRAŽIMO nešto fino za doručak i brunch, a danas van donosimo favorite iz Bread Cluba.

Spanakopita

Spanakopitu su vjernim fanovima predstavili početkom ljeta, a radi se o pecivu inspiriranom slavnom grčkom pitom od tankog tijesta, svježeg sira i špinata. Ovdje ćete je naći u malo drukčijem obliku - baza je lisnato tijesto koje tvori jednu malu košaricu, a koja je punjena nadjevom od kremastog sira i špinata pa je sve skupa zapečeno.

Preko fotografije se ne može prenijeti okus i miris i baš nam je žao jer je ovo pecivo, uz Schwarzwald lisnato s višnjama iz Kukurikua, jedno od boljih peciva koje smo unazad par godina jeli po zagrebačkim pekarnicama.

Hrskavo tijesto s kremastim punjenjem je odlična kombinacija što se tekstura tiče, a okus je jako bogat, s druge strane i svjež i nema smisla da ga više opisujemo, definitivno ga morate probati. Košta 3 eura.

Kroasan s kimchijem

Kroasan u slanoj varijanti nije toliko uobičajen, a ako ga se nađe, onda je sa sirom i šunkom, pršutom ili eventualno dimljenim lososom. No, Bread Club već neko vrijeme u ponudi ima ovaj s kimchijem. Što je kimchi? Kimchi je najpoznatija korejska zimnica, obožavana diljem svijeta.

Riječ je o azijskom kupusu koji je više sličan našem kelju no kupusu, samo s puno većim, širim i plosnatim stapkama, a manjem dijelu kovrčavog lista. On se soli pa začinjava ljutom, crvenom pastom od raznih začina i zatim ostavlja da fermentira. Rezultat je prilično ljuta namirnica koja se nerijetko poslužuje uz korejska i azijska jela, a kod nas sve više dobiva ulogu kao dodatak u burgerima.

Ekipa iz Bread Cluba je kimchi stavila u kroasan i jako nam se sviđa kombinacija maslačastog, pahuljastog laminiranog tijesta i udarac kimchija koji se skriva u sredini. Ako niste od ljutog, nemojte ga jesti na prazan želudac, a ako ste divlji kao mi, samo navalite. Košta 3 eura.

Kroasan s ribizlom

Uvijek se u Bread Clubu može pronaći i slatki kroasan sa sezonskim punjenjem, a sada je to kiselkasti ribizl. Riječ je o klasičnom tijestu koje ekipa iz Bread Cluba ima u malom prstu, punjenom domaćim džemom koji kuhaju sami. Odličan je, kao i svaki prije njega. Košta 2.50 eura.

Bread Club lokacije

Bread Club pekarnice trenutno se mogu naći na pet lokacija po Zagrebu, od toga dvije u centru.

Britanski trg 9
Vlaška 27
Trakošćanska ulica 42 (Trešnjevka)
Horvaćanska cesta 154 (Vrbani)
Bukovačka 25 (Maksimir)

Popis ostalih mjesta

Što je još sve novo došlo u popularne zagrebačke pekarnice i brunch bistroe, možete saznati ovdje, a na ovom linku su sve trenutno najbolje pekarnice u Zagrebu. Svakako nam javite koja su vama trenutno najdraža mjesta u Zagrebu za pojesti doručak ili brunch.

Pročitajte više